Пиріг зі сметани і чорносливу сподобається справжнім любителям цього сухофрукта. Легкий і нескладний в приготуванні десерт стане хорошим варіантом для сімейного чаювання або ранкової кави перед роботою.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнт на тісто:

  • Борошно-200 г;
  • вершкове масло-100 г;
  • вода-5 ст. л.

Інгредієнти на начинку:

  • Сметана-350 г;
  • чорнослив без кісточок-250 г;
  • волоські горіхи - 100 г;
  • чай чорний - 200 мл;
  • цукор-70 г;
  • цукор ванільний-8 г;
  • борошно-40 г.

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще

Насамперед потрібно замочити в міцному чаї чорнослив. І відставити його хвилин на 15. Після закінчення часу його потрібно вийняти з чаю і начинити волоськими горіхами.

Вершкове масло необхідно охолодити. Для тіста масло перетерти з борошном, влити холодну воду і вимішати в грудку до однорідної маси.

Тісто важливо не відкладати, а відразу розкачати і викласти в роз'ємну форму діаметром 20-22 сантиметри. Акуратно викласти тісто на дно і сформувати бортики. Накрити готове тісто плівкою і прибрати в холодильник на 30 хвилин.

Охолоджене тісто у формі через півгодини потрібно накрити фольгою або пергаментом і відправити випікати в розігріту духовку на 15 хвилин. Зняти фольгу і відкрите тісто випікати ще 10 хвилин.

Дістати тісто з духовки, акуратно в один шар розкласти чорнослив з горіхами. Змішати сметану, цукор, ванільний цукор і борошно.

Сметанну суміш викласти на чорнослив і акуратно рівномірно розподілити. Випікаємо пиріг при 180°С, поки начинка не загусне. Близько 25 хвилин.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, ковбаса з гороху, яку не відрізниш від м'ясної, рецепт з секретними компонентами.

Як повідомляв Знай. ua, рецепт запеченої капусти від Юлії панкової, смакота захмарна, ще й фігура в порядку.

Також Знай. ua писав, що рецепт запеченого селери з грибами і сиром, приголомшливі відчуття в роті.