Не кожен знає, як почистити оселедець правильно. А це можна зробити без зайвої мороки і всього за 2 хвилини.

Читайте Знай в Google News!

Як швидко обробити оселедець розповідає сайт "Зі смаком".

Як швидко почистити оселедець:

Спершу підготуйте обробну дошку, гострий ніж і місткість, в яку ви будете відкладати ікру або молока. А далі, якщо будете дотримуватися інструкції, то отримаєте ідеальне філе оселедця для бутербродів чи закусок.

Оселедець, фото: кадр з відео
Оселедець, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

1. Рухаючись від голови риби до хвоста, розпоріть черевце оселедця гострим ножем.

2. Вийміть молока чи ікру. Відставте їх в окремій місткості.

3. Відріжте хвіст і голову риби. Вичистіть нутрощі оселедця.

4 Помийте кишки під проточною водою, видаляючи темну плівку на внутрішній частині очеревини.

5 Зробіть поздовжній надріз по хребту. При цьому важливо обійти плавець на спині з обох сторін.

6. Потягніть плавники. Вони досить легко від'єднаються від очеревини разом зі шкіркою. Підчепіть шкірку ножем, знімайте її у напрямку до хвоста. За надрізом на спині відокремте філе від кістки.

Таким способом почистити оселедець вийде з першого разу. Багато хто завжди робить одну і ту ж помилку, відрізаючи плавники разом з хвостом і головою. Але якщо їх залишити, зняти шкірку в рази легше.

Маринований оселедець, скріншот: YouTube
Маринований оселедець, скріншот: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вівсяне печиво за 12 хвилин: гора ароматних ласощів практично з нічого. Цей рецепт стане вашою паличкою-виручалочкою коли часу обмаль. Вівсяне печиво готується лічені хвилини, а випікається ще швидше.

Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.

Також "Знай.ua" писав, ковбаса з картоплі: економний варіант, коли немає грошей на м'ясо. Як приготувати домашню картопляну ковбасу зі шкварками і домашню картопляну ковбасу з додаванням манки і грибів