До традиційної картопляної домашньої ковбаси зі шкварками в кишках як загусник зазвичай додають пшоно, гречку, рис, манку, пшеничну крупу. Також її можна приготувати з печінкою, м'ясом, капустою, фаршем, грибами.

Читайте Знай в Google News!

Рецептами домашньої картопляної ковбаси поділився сайт "Домашні рецепти".

Домашня картопляна ковбаса, фото: кадр з відео
Домашня картопляна ковбаса, фото: кадр з відео

Домашня картопляна ковбаса зі шкварками

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
  • Картопля сира — 500 г
  • Сало свиняче несолоне — 100-120 г
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Часник 2-3 зубчики
  • Пшоняна крупа — 1 ч. ложка
  • Сіль, перець мелений, лавровий лист — на свій смак
  • Кишки свинячі — 1 метр

Як приготувати домашню картопляну ковбасу:

Свинячі кишки потрібно ретельно помити. Вимочити в розчині лимонного соку і солі протягом 4-7 годин. Розчин готується так: на 500 мл води додають 3 ст. ложки лимонного соку і 1 ч. ложку солі.

Домашня картопляна ковбаса, фото: кадр з відео
Домашня картопляна ковбаса, фото: кадр з відео

Для приготування начинки очистіть картоплю і ріпчасту цибулю. Картоплю наріжте невеликими кубиками. Залийте водою, щоб вона не окислюється. Цибулю наріжте дрібними кубиками. Сало наріжте дрібними кубиками.

Приготуйте з сала і цибулі шкварки. Викладіть на гарячу суху сковороду шматочки сала. Помішуючи, сало обсмажте протягом 5 хвилин. Після цього додайте до нього подрібнену цибулю і посмажте ще протягом 5 хвилин.

Домашня картопляна ковбаса, фото: кадр з відео
Домашня картопляна ковбаса, фото: кадр з відео

Поки шкварки з цибулею будуть остигати, картоплю пропустіть через м'ясорубку. До картоплі додайте шкварки з цибулею. Всипте спеції і сіль, втисніть часник. Пшоняну крупу промийте холодною водою і додайте до картоплі. Всі інгредієнти ретельно перемішайте.

Найзручніше начиняти кишки картопляною масою за допомогою горлечка пластикової пляшки. У пляшки об'ємом 1,5 літра зріжте верх з шийкою довгою в 7-8 см. Кінець кишки перев'яжіть щільно ниткою. В інший кінець вставте шийку пляшки. Покладіть туди картопляну масу і наповніть кишки щільно картопляною начинкою.

Домашня картопляна ковбаса, фото: кадр з відео
Домашня картопляна ковбаса, фото: кадр з відео

Ковбасу згорніть кільцем. Викладіть її на форму застелену пергаментом і змащену олією. Запікайте в духовці протягом 40-50 хвилин при 180 С. Щоб ковбаса не лопнула під час запікання, приблизно 2-3 рази з інтервалом в 15 хвилин необхідно зробити по всій її площі проколи тонкою голкою.

Отримати апетитну і рум'яну скоринку на домашній картопляній ковбасі найпростіше за допомогою соєвого соусу. Змастіть ним за допомогою пензлика ковбасу за 10 хвилин до готовності.

Домашня картопляна ковбаса, фото: кадр з відео
Домашня картопляна ковбаса, фото: кадр з відео

Домашня картопляна ковбаса з додаванням манки і грибів

Інгредієнти:

  • Картопля — 1,5 кг
  • Печериці — 500 г
  • Манна крупа — 0,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Сало — 200 г
  • Кишка
  • Сіль — на свій смак
  • Спеції — чорний мелений перець

Приготування:

Очистіть картоплю і цибулю. Картоплю наріжте часточками. Цибулину розріжте на чотири частини. Гриби помийте і дрібно наріжте. Картоплю, цибулю і гриби пропустіть через м'ясорубку.

Сало подрібніть кубиками. Обсмажте до стану засмажених шкварок. Додайте шкварки в картоплю. Додайте в начинку сіль, манну крупу і спеції. Готовою картопляною начинкою начиніть кишки як в попередньому рецепті. Запікайте ковбаски при 180 С не менше 30 хвилин.

Домашня картопляна ковбаса, фото: кадр з відео
Домашня картопляна ковбаса, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш

Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.

Також "Знай.ua" писав, звичайну моркву можна перетворити в делікатес: мамин рецепт-виручалочка. Морква є дуже корисним коренеплодом, в якому міститься велика кількість необхідних речовин.