Класичний суп з щавлю з яйцем готується зазвичай навесні або на початку літа зі свіжої сезонної зелені, проте можна використовувати і заморожений щавель.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- Щавель - 300 г
- Картопля - 3 шт.
- Морква - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Яйця курячі - 5 шт.
- Олія рослинна - 2 ст. л.
- Чорний запашний перець горошком - на свій смак
- Сіль - 2 ч. л.
Приготування:
Картоплю очистити і нарізати невеликими брусочками. Залити її в каструлі 2-ма літрами води і поставити на вогонь. У момент закипання забрати пінку.
Щоб приготувати засмажку, моркву натерти на тертці, а цибулю дрібно порізати. На сковороду вилити 2 столові ложки рослинної олії і злегка обсмажити овочі, близько 5-ти хвилин, помішуючи.
Приблизно через 5-7 хвилин після закипання води в каструлі з картоплею, додати в неї засмажку. Тепер дати перець горошком. Зменшити вогонь і залишити варитися на 10 хвилин. Нарізати листя щавлю.
Розбити 5 яєць і злегка збовтати їх. Варто зауважити, що існує два способи приготування щавлевого супу: з вареними круто і з дрібно посіченими яйцями. А можна й з сирих яєць.
Додати щавель в каструлю, акуратно перемішати і варити 3-4 хвилини. Продовжуючи помішувати суп, влити в нього тонкою цівкою збиті курячі яйця і посолити. Потримати суп ще буквально кілька хвилин на вогні.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,