Цукати з апельсинів підійдуть і для випічки і як окрема закуска до чаю. Спробувавши цей рецепт, ви пошкодуєте, що колись викидали апельсинові шкірки.

Читайте Знай в Google News!

Рецептом цукатів з апельсинових шкірок поділився сайт "Зі смаком".

Інгредієнти:

  • Апельсин - 5-6 шт.
  • Цукор - 400 г
  • Вода - 200 мл
  • Лимонна кислота - 0,5 ч. л.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Цукрова пудра - на свій смак

Цукати з апельсинів, кадр з відео
Цукати з апельсинів, кадр з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Цукати з апельсинів, кадр з відео
Цукати з апельсинів, кадр з відео

Приготування:

Візьміть 5-6 великих апельсинів з тонкою шкіркою. Добре їх вимийте, потім зніміть шкірку. Її повинно вийти близько 500 г. Залийте шкірку холодною водою і залиште на 2 доби. Через півдня поміняйте воду на свіжу - за цей час піде гіркота.

Далі добре відіжміть апельсинову шкірку та промийте її під проточною водою. Очистьте шкірку ложкою від мембран. Наріжте її на тонкі смужки, шириною не більше 0,5 см. Бланшуйте подрібнену шкірку окропом до 4 хвилин. Потім воду злийте.

Цукати з апельсинів, кадр з відео
Цукати з апельсинів, кадр з відео

Тепер промийте заготівлю в холодній воді. У каструлі доведіть 2 л води до кипіння, додайте 1 ч. л. солі. Бланшуйте шкірку знову. Повторіть цю процедуру ще раз у таких же пропорціях. Після 3-го бланшування залишки гіркоти повністю підуть. Промивайте шкірку після кожного бланшування, щоб на ній не залишилася сіль.

Для приготування сиропу у 200 мл води розчиніть цукор. Додайте лимонну кислоту або сік. Доведіть суміш до кипіння, а потім пересипте в каструлю скоринки. Варіть їх на повільному вогні близько години, періодично помішуючи, щоб не пригоріли. За цей час сироп повинен повністю википіти.

Цукати з апельсинів, кадр з відео
Цукати з апельсинів, кадр з відео

Коли сиропу майже не залишиться, відкиньте скоринки на сито та дайте їм охолонути. Вистеліть деко пергаментом, викладіть на нього скоринки в один шар. Залиште цукати висихати протягом доби. Після цього обваляйте їх в цукровій пудрі або у цукрі. Залиште досохнути на кілька годин.

Зберігайте готові цукати у скляній місткості у холодильнику або на полиці в темному прохолодному місці. З такої кількості інгредієнтів виходить приблизно 460 г продукту.

Цукати з апельсинів, кадр з відео
Цукати з апельсинів, кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вівсяне печиво за 12 хвилин: гора ароматних ласощів практично з нічого. Цей рецепт стане вашою паличкою-виручалочкою коли часу обмаль. Вівсяне печиво готується лічені хвилини, а випікається ще швидше.

Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.