Оладки є одним з найшвидших і найбільш ситних варіантів сніданку. Готувати оладки можна і солодкі, і солоні, як з начинкою, так і без.

Читайте Знай в Google News!

Цікаві способи урізноманітнити звичайні оладки пропонує "Так просто".

Інгредієнти:

  • 400 мл кефіру
  • 2 яйця
  • 5 ст. л. цукру
  • 300-350 г борошна
  • 1 ч. л. соди
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 50 мл соняшникової олії
  • 1 уп. ванільного цукру
  • шоколад / банан / яблуко (на твій розсуд)

Пишні оладки, кадр з відео
Пишні оладки, кадр з відео

Приготування:

Збийте яйця з цукром, додайте соняшникову олію і добре все перемішайте. Тепер можна влити туди кефір, змішаний з содою. Додайте розпушувач, борошно і ретельно перемішуйте, поки не вийде сметаноподібна маса.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Щоб оладки вийшли повітряними - залиште тісто відпочивати на 20 хвилин. Банан для начинки наріжте невеликими кільцями. Для оладок з шоколадом просто потріть плитку на тертці або поламайте на маленькі скибочки.

Пишні оладки, кадр з відео
Пишні оладки, кадр з відео

Для яблучних оладок потріть фрукти на тертці або наріжте кубиками. Потім протушкуйте на сковороді з цукром. Можна додати корицю або желе для цікавого смаку. Розмішуйте яблучну начинку, поки не розчиниться желе, а тоді остудіть її.

Розігрійте соняшникову олію або вершкове масло на сковорідці. Викладай тісто невеликими порціями, залишаючи відстань між оладками, оскільки вони піднімуться в процесі смаження. Зверху додайте начинку і ще трохи тіста.

Смажте на невеликому вогні і обов'язково накривайте кришкою. Знімайте кришку лише перед перевертанням, інакше оладки можуть впасти і залишитися плоскими. Готові оладки можна присипати цукровою пудрою.

Пишні оладки, кадр з відео
Пишні оладки, кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вівсяне печиво за 12 хвилин: гора ароматних ласощів практично з нічого. Цей рецепт стане вашою паличкою-виручалочкою коли часу обмаль. Вівсяне печиво готується лічені хвилини, а випікається ще швидше.

Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.