Оладки є одним з найшвидших і найбільш ситних варіантів сніданку. Готувати оладки можна і солодкі, і солоні, як з начинкою, так і без.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Цікаві способи урізноманітнити звичайні оладки пропонує "
Інгредієнти:
- 400 мл кефіру
- 2 яйця
- 5 ст. л. цукру
- 300-350 г борошна
- 1 ч. л. соди
- 1 ч. л. розпушувача
- 50 мл соняшникової олії
- 1 уп. ванільного цукру
- шоколад / банан / яблуко (на твій розсуд)
Приготування:
Збийте яйця з цукром, додайте соняшникову олію і добре все перемішайте. Тепер можна влити туди кефір, змішаний з содою. Додайте розпушувач, борошно і ретельно перемішуйте, поки не вийде сметаноподібна маса.
Щоб оладки вийшли повітряними - залиште тісто відпочивати на 20 хвилин. Банан для начинки наріжте невеликими кільцями. Для оладок з шоколадом просто потріть плитку на тертці або поламайте на маленькі скибочки.
Для яблучних оладок потріть фрукти на тертці або наріжте кубиками. Потім протушкуйте на сковороді з цукром. Можна додати корицю або желе для цікавого смаку. Розмішуйте яблучну начинку, поки не розчиниться желе, а тоді остудіть її.
Розігрійте соняшникову олію або вершкове масло на сковорідці. Викладай тісто невеликими порціями, залишаючи відстань між оладками, оскільки вони піднімуться в процесі смаження. Зверху додайте начинку і ще трохи тіста.
Смажте на невеликому вогні і обов'язково накривайте кришкою. Знімайте кришку лише перед перевертанням, інакше оладки можуть впасти і залишитися плоскими. Готові оладки можна присипати цукровою пудрою.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,