Як приготувати польський білий борщ з ковбасою, хроном і яйцем - записуйте рецепт.

Читайте Знай в Google News!

Рецептом польського білого борщу поділився ведучий програми "Ранок з Україною" Григорій Герман на своїй сторінці в Instagram.

"Чому це "борщ" - питання до поляків. Це вони придумали. Ви б бачили ЩО вони називають червоним борщем ... Зіна, я шоці!", - жартує Герман.

Зимою хочеться чогось ситного, калорійного, з пікантним смаком. І білий борщ якраз і є такою стравою, зазначає ведучий.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Інгредієнти:

✔️ Вершкове масло 2 столові ложки

✔️ Краківська ковбаса - 450 г

✔️ Часник - 4 зубчики

✔️ Цибуля порей - 2 стебла

✔️ Ріпчасту цибулю -1 головка

✔️ Картопля - 2 штуки

✔️ Лавровий лист, Майоран

✔️ Сметана - 300 г

✔️ Пшеничне борошно - 40 г

✔️ Хрін білий, Кріп, Петрушка

✔️ Куряче яйце - 4штуки

✔️ Вода -1.5 л ⠀

Приготування:

1. Зварити на круто яйця. Кріп і петрушку подрібнити, часник дрібно нарубати, порей і ріпчасту цибулю нарізати кільцями. Картоплю очистити і нарізати кубиками. ⠀

2. Ковбасу залити водою в великому сотейнику і довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімального, млоїмо 5-10 хвилин ⠀

3. Перелити вийшов бульйон і ковбасу в миску, відставити, сотейник повернути на плиту. ⠀

4. Додати масло, часник, цибулю і порей і тушкувати до м'якості десять хвилин. ⠀
5. Влити бульйон, додати картоплю, майоран і лавровий лист. Варити до м'якості картоплі, лавровий лист викинути, решта збити блендером до однорідної пюре. ⠀

6. Збити сметану і борошно, додати трохи супу і перемішати. Влити в суп, поварити до загустіння приблизно 5 хв. ⠀

7. Ковбасу додати в суп разом з тертим хріном. Сіль, перець, по тарілках і посипати зеленню. Прикрасити яйцями. ⠀

Григорій Герман наголошує, що ковбаса потрібна таки "Краківська".

"Я пробував інші - не те", - каже ведучий.


Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо також рецепт швидких оладок з начинкою

Як повідомляв портал Знай.ua, ліниві вареники від судді МастерШеф: як приготувати гору смакоти на всю сім'ю за 20 хвилин

Також Знай.ua писав про 5 закусок до Нового Року