Більшість господинь з приходом грудня обзавелися новою турботою, яка полягає в тому, чим би смачненьким здивувати своїх гостей і домашніх в новорічну ніч.

Хороший святковий стіл є запорукою успіху всього свята, тому сьогодні ми пропонуємо вам рецепти м'яса по-французьки, курячих "бомбочек" і відбивних з курячого філе в духовці з помідорами.

Читайте Знай в Google News!

Для першої страви знадобиться 600 грам свинини( антрекот), 400 грам печериць, два ріпчастих цибулі, 2 столові ложки рослинної олії, 20% сметана в кількості однієї склянки. А також 200 грам сиру, 1 яйце, і сіль з перцем за смаком. Приготування починається з нарізки м'яса стейками товщиною 1 см і відбивання молотком. Потім його потрібно поперчити і посолити.

Гриби нарізаються на тонкі пластини і обсмажуються до м'якості і випаровування рідини на рослинному маслі. Лук-півкільцями, окремо обсмажуючись до рум'яності (можна приправити за смаком). Далі в форму для запікання викладається м'ясо, а зверху — гриби і цибулю. А заливка готується, змішуючи сметану з половиною натертого сиру, яйцем, перцем і сіллю. Отриману масу потрібно викласти поверх цибулі, накрити фольшой і прибрати в духовку на 30 хвилин при 180 °С.далі фольга знімається, зверху викладається залишився тертий сир і блюдо запікається ще при тій же температурі протягом близько 10 хвилин.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Курячі" бомбочки " готуються з 500 грам курячого філе, 300 гр. печериць, 70 грам сиру, трьох столових ложок вершків, однієї цибулини і солі з перцем за смаком.

Гриби слід порізати кубиками і обсмажити на олії з подрібненою цибулею, а в кінці посолити і поперчити. Далі додається натертий сир, вершки і все перемішується. Куряче філе потрібно відбити, поперчити і посолити. У центр викласти грибний фарш і згорнути, щоб надати кожній одиниці форму "бомбочки" (можна скористатися зубочистками). Сире блюдо загортається в фольгу, яку потрібно попередньо змастити олією, і запікається при 200°C в духовці протягом 30 хвилин. Далі фольга знімається і дається можливість підрум'янитися "бомбочкам" ще десь 5-10 хвилин.

І наостанок, відбивні з курячого філе в духовці з помідорами — 600 грам філе грудки, 200 грам натурального йогурту, 100 гр. сиру, два помідори, а також 25 г.кропу і сіль з перцем за смаком.

Куряче філе розрізається уздовж, загортається в плівку і відбивається з двох сторін. Сир натирається на тертці, помідори ж нарізаються кружечками. Зелень кропу-дрібно ріжеться. Відбивні викладаються на деко. Їх потрібно посолити і поперчити, а потім зверху на них покласти помідори і посипати зеленню, після чого рівномірно полити йогуртом і посипати сиром.

Запікання відбувається в розігрітій до 180°С духовці протягом 15-20 хвилин.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рецепт салату "подарунок" до новорічного столу: всередині справжній сюрприз.

Як повідомляв "Знай.ua", салат " Новорічний чобіток": ситна закуска, щоб не втратити взуття після застілля.

Знай.ua писав, рецепт еклерів з заварним кремом як в пекарні.