Ковбаса без м'яса ідеально підійде тим, хто відмовився від вживання в їжу тваринних білків, а також в піст. Вона виходить апетитною, корисною і цілком гідною опинитися на вашому столі. Крім гороху для цієї вегетаріанської страви можна використати й інші бобові: квасолю, нут, сою.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 2 ст. гороху очищеного жовтого
  • 100 мл рослинної олії
  • 1 шт. буряка
  • 3-5 зубчиків часнику
  • 2-3 лаврових листки
  • 3-5 шт. перцю горошком
  • сіль, чорний перець
  • щіпка мускатного горіха
  • 2-3 ч. л. коріандру

Ковбаса без м'яса, кадр з відео
Ковбаса без м'яса, кадр з відео

Приготування:

Популярні новини зараз
Немає грошей, але є борг: як ТЦК стягуватимуть штрафи з ухилянтів Українці отримають рахунки за світло з несподіваними сумами: підвищення тарифу відчують не всі Пенсіонерам призначили до виплат додаткові 940 гривень: хто перший у списках Уряд готує пенсіонерам несподіваний сюрприз: хто отримуватиме на 2 тисячі більше
Показати ще

Горох попередньо замочити на кілька годин, а потім зварити з нього густе пюре, періодично помішуючи. Соліть в кінці варіння. Консистенція пюре повинна бути дуже густою, води беріть менше, ніж при варінні звичайної горохової каші. Під час варіння додайте кілька горошин чорного перцю і лавровий лист.

Натріть сирий буряк на дрібній тертці, відіжміть сік. Він потрібен тільки для кольору. М'якуш буряка не використовується. Відварений горох змішайте з буряковим соком. Перемеліть блендером. Додайте спеції, подрібнений часник, олію (соняшникову, оливкову, кунжутну або будь-яку іншу на ваш смак) і збийте міксером. Це потрібно зробити до того, як пюре охолоне.

Перекладіть пюре на харчову плівку і сформуйте ковбаску. Також можна використати пластикову пляшку, обрізавши у неї шийку. Остудіть ковбасу при кімнатній температурі, потім поставте в холодильник на кілька годин, а краще на ніч.

Ковбаса без м'яса, кадр з відео
Ковбаса без м'яса, кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рецепт швидких оладок з начинкою: один секретний інгредієнт змінить все. Оладки є одним з найшвидших і найбільш ситних варіантів сніданку. Готувати оладки можна і солодкі, і солоні, як з начинкою, так і без.

Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.