Безперечно одним із атрибутів зими і зимових свят є глінтвейн. Цей напій відносно нещодавно масово прийшов в Україну і заполонив усі святкові ярмарки і площі. Хоча існує безалкогольний варіант цього напою для дітей, класичний глінтвейн - завжди вино.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПлюсом напою є і те, що його надзвичайно легко приготувати вдома. Для цього не потрібно мати талант до кулінарії. Плюс зараз у крамницях можна придбати вже готові набори спецій для приготування глінтвейну - проте це не найкращий варіант, адже в таких сумішах буде цукор, тоді як при приготуванні напою абсолютно своїми силами - цукру вдасться уникнути.
Для приготування напою зазвичай беруть червоне вино, проте можна зустріти глінтвейн і на білому вині. Важливо, щоб ваш напій був напівсухим чи напівсолодким, у жодному разі не солодким.
Окрім пляшки вина і каструлі, в якій ви будете все варити, вам знадобляться:
- 10 шт. гвоздики
- кориця (1 чайна ложка, якщо мелена, або ж паличка)
- 1 зірочка анісу (бодяну)
- 1 апельсин
- ложка меду
Приготування надзвичайно просте: наливаєте вино у каструлю, додаєте спеції. Апельсин ріжете дольками і кладете у каструлю. Мед додавайте у кінці - орієнтуйтеся на смак вашого напою у каструлі і власних вподобань.
Ми розповіли вам про канонічні складники цього напою. Проте можна додавати і кардамон, дольки мандарин, скибки лимона, трішки яблука.
Усе вариться разом у каструлі приблизно 5 хвилин. Напій не має почати кипіти, проте мусить активно давати аромат і пар.
Нагадаємо, Дивовижна новорічна закуска з тунцем і м'яким сиром: вам смачно, фігурі корисно
Як повідомляв портал Знай.ua, святкові молочні коктейлі стануть чудовою альтернативою шампанському на Новий Рік: топ-3 рецепта