Апельсинове печиво - найпростіша, швидка і смачна домашня випічка, яка завжди вас виручає.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися"Потріскане" апельсинове печиво дуже смачне та ароматне, з цукровою скоринкою, яке можна приготувати на швидку руку.
Воно готується з найпростіших продуктів, а подати апельсинове печиво можна подати як на повсякденний, так і на святковий стіл.
Печиво виходить красиве і цікаве завдяки тому, що при випічці утворюються характерні тріщини. Тому його ще називають "потріскане" або "мармурове".
А під час випічки на кухні стоїть неймовірний апельсиновий аромат.
Апельсинове печиво ⠀
Інгредієнти на 15 шт
• 125 г м'якого вершкового масла
• 100 г цукру
• 1 яйце
• 200 г борошна
• 1 ч. л. розпушувача
• цедра одного апельсина
•дрібка солі
Для глазурі:
• 70 г цукрової пудри
• 1-2 чайні ложки соку апельсина ⠀
Приготування:
🍊 М'яке вершкове масло збити з цукром за допомогою міксера. Додати яйце і ще раз збити.
🍊 Додати борошно, просіяне з розпушувачем, дрібку солі та цедру апельсина, замісити тісто.
🍊 З тіста сформувати кульки розміром з волоський горіх і придавивши кожну, викласти на деко, застелене папером для випічки.
🍊 Випікати в духовці розігрітій до 180 градусів 12 хвилин. Дати охолонути.
🍊 Для глазурі: до цукрової пудри додати сік апельсина, перемішати. Полити печиво. Це краще робити на решітці, щоб глазур не затікала під печиво.
🍊 Прикрасити до смаку горіхами, цукровою посипкою або подрібненими листочками м'яти зі шматочком апельсина.
Нагадаємо, як приготувати домашній глінтвейн на зимові свята
Як повідомляв портал Знай.ua, простий рецепт для чайної паузи - цього бісквіту хочеться ще і ще
Також Знай.ua писав про рецепт мандаринового пирога