Дуже часто після новорічної ночі залишається така кількість салатів, якої могло б вистачити на цілий тиждень для всієї сім'ї. Однак, їсти день у день те ж саме ніхто не хоче, тим більше у свята. Крім того, салати довго не зберігаються. Тому найчастіше їжа зі святкового столу опиняється у сміттєвому відрі.

Щоб продукти не пропали, із залишків салатів, гарнірів і гарячого можна приготувати інші страви, які підуть "на ура".

Гарніри та салати - в запіканку

Запіканка - універсальне блюдо, для якого підійдуть практично будь-які інгредієнти.

Якщо у вас залишилася відварна картопля, до неї можна додати трохи докторської ковбаси, яка точно залишилася в холодильнику після новорічної ночі, залити яйцями і відправити в духовку. Смачна вечеря готова за 15 хвилин!

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Та запекти можна не тільки гарніри чи м'ясо, а й навіть салати - наприклад, легендарне олів'є. Щоб блюдо вийшло соковитим, можна додати в салат ще майонезу, а зверху посипати сиром.

Нарізку - в піцу

Недоїдену нарізку ковбаси й сиру можна використовувати для приготування піци. Сюди ж можна додати овочі, які залишилися після свята - помідори, солоні огірки, солодкий перець.

Тісто для піци робити своїми руками не обов'язково: підійде вже готове, яке продається у всіх продуктових магазинах. Змішайте майонез з кетчупом, цим соусом можна змащувати як основу для піци, так і вже готову страву.

З хліба - тости

Нарізаний перед початком застілля хліб не буде зберігатися довго. Щоб продукт не зіпсувався, приготуйте з нього тости. Замочіть хліб в суміші молока з яйцем і обсмажте на сковороді з двох сторін.

Чорний хліб підійде для гарячих бутербродів. Покладіть на скибочки хліба курку, м'ясо, ковбасу, помідори, солоні огірки та будь-які інші інгредієнти, що залишилися після свята, зверху накрийте сиром і відправте в духовку на 10 хвилин.

З овочів - рагу

З решти овочів приготуйте рагу. Ця страва робиться дуже швидко і просто. Киньте на сковороду кабачки, баклажани, помідори, солодкий перець і тушкуйте 15 хвилин. В кінці можна додати картоплю або м'ясо. Такої ситної вечері вистачить на велике сімейство!

Універсальний варіант - солянка

Якщо у вас залишилося занадто багато різних продуктів,просто зваріть солянку. Для цього супу підійде все, що залишилося, в будь-яких пропорціях, адже у кожної господині - свій рецепт. Картопля, м'ясо, маслини, ковбаса різних сортів, помідори, огірки - для солянки згодиться все! Просто закиньте продукти в киплячу воду, додайте томатну пасту і залиште на плиті на деякий час. Вийде смачний обід: зіпсувати це блюдо складно.

Нагадаємо, як приготувати домашній глінтвейн на зимові свята

Як повідомляв портал Знай.ua, простий рецепт для чайної паузи - цього бісквіту хочеться ще і ще

Також Знай.ua писав про рецепт мандаринового пирога