Наші читачі погодяться, що українці не поступаються навіть британцям у кількості вживання чаю. Стародавній і благородний напій, який практично в будь-яку погоду допоможе втамувати спрагу, зігрітися або якщо це спекотна погода, то швидко охолодити температуру тіла.

Спеціально для наших читачів ми знайшли рекомендації відомого лікаря-дієтолога Світлани Фус. За її словами, пити зелений чай деяким категоріям людей просто протипоказано.

Зелений чай, фото: GettyImages
Зелений чай, фото: GettyImages

У своєму Instagram лікар назвала зелений чай одним з найкращих тонізуючих напоїв. Він багатий на антиоксиданти, вітаміни групи В, мінеральні солі, танін иа кофеїн. Напій виконує очищувальну і бактерицидну функції.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Проте в деяких випадках зелений чай може завдати шкоди здоров'ю, зазначила експерт. Наприклад, вагітним жінкам не варто пити багато чаю і робити міцну заварку, оскільки він містить кофеїн і перешкоджає засвоєнню фолієвої кислоти. З цієї ж причини його не слід вживати при глаукомі і гіпертонії.

Танін впливає на рівень заліза в організмі, а також негативно позначається на засвоюваності кальцію і магнію. У зв'язку з цим фахівець рекомендує вживати зелений чай не під час їжі, а через годину після неї. Крім того, танін може дратувати слизову оболонку, в зв'язку з чим напій не слід пити тим, хто страждає від виразки або хвороби дванадцятипалої кишки.
⁣⁣⠀⁣⁣⠀
⁣Також дієтолог зазначила важливість ретельного вибору чаю. Вона нагадала, що холодний чай містить багато шкідливих речовин. Також фахівець не рекомендує додавати солодке, радить купувати листовий, а не пакетований продукт. За словами Фус, щоденною нормою є три-чотири чашки зеленого чаю, не більше літра на день.

Раніше повідомляли, пишногруда Даніель Айяла влаштувала звабливе чаювання в прозорому бюстгальтері.

Як повідомляв Знай.uа, Анна Богдан видала секрети стрункої фігури заради "Холостяка" Заливако: "Неможливо відмовитися".

Знай.uа писав, "царське" варення з черешні та горіхів: гості закохаються у ваш чай.