Кекс з родзинками, вишнею, горіхами та коньяком радять витримувати від одного до п'яти тижнів. Така випічка чудовий варіант не лише для затишного домашнього чаювання, а й для святкового застілля.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • чорних родзинок - 100 г
  • Ізюму "Голд" - 100 г
  • сушеної вишні - 100 г
  • горіхів пекан - 100 г
  • мигдальних горіхів - 100 г
  • 100 мл коньяку
  • 200 г масла
  • 200 г коричневого цукру
  • 3 великих яйця
  • 250 г борошна
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 50 г меленого мигдалю
  • 3 гілочки гвоздики
  • 0,5 ч. ложки кориці
  • 1/4 ч. ложки меленого імбиру

Кекс з горіхами та родзинками, фото: кадр з відео
Кекс з горіхами та родзинками, фото: кадр з відео

Кекс з горіхами та родзинками, фото: кадр з відео
Кекс з горіхами та родзинками, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз

У Хмельницькому коронавірус обірвав життя проректора та декана національного університету - їх поважали колеги та студенти

Українці масово помирають у власних домівках, лікарі розводять руками: "Не дочекалися"

Українська Кардашьян закрилася у примірювальній магазину і почала "любити" себе

В Україну йде аномальна зима: синоптики попереджають про "бабине літо" в грудні

Показати ще

Приготування:

За кілька днів до випікання скласти родзинки і вишню в банку, залити коньяком, закрити кришкою і кілька разів на день гарненько струшувати, можна ставити банку з дна на кришку і навпаки.

Завчасно за кілька годин вийняти з холодильника масло і яйця. Масло збити з цукром до повного розчинення цукру. По одному вмішувати яйця, не припиняючи збивати. Борошно, розпушувач, мелений мигдаль і всі спеції змішати.

Кекс з горіхами та родзинками, фото: кадр з відео
Кекс з горіхами та родзинками, фото: кадр з відео

Гвоздику попередньо потовкти в ступці в порошок. Поступово додавати борошняну суміш, замішуючи тісто. В останню чергу підмішати сухофрукти і горіхи, залишивши половину мигдалю для прикраси верху тіста.

Форму для випічки змастити маслом, присипати борошном, викласти тісто і зверху розкласти решту мигдалю. Випікати в розігрітій до 180С духовці приблизно 1 годину 10 хвилин - 1 годину 30 хвилин, перевіряючи готовність дерев'яною шпажкою.

Тепер дайте кексу охолонути, загорніть в харчову плівку або папір і приберіть в прохолодне місце.

Кекс з горіхами та родзинками, фото: кадр з відео
Кекс з горіхами та родзинками, фото: кадр з відео

View this post on Instagram

Кекс. Выдерживать его рекомендуют от одной до пяти недель. Видимо, кто сколько сможет терпеть :))) Вам потребуется: по 100гр черного изюма изюма "голд" суеной вишни орехов пекан миндальных орехов 100 мл коньяка За пару дней до выпечки сложить изюм и вишню в банку, залить коньяком, закрыть крышкой и несколько раз в день хорошенько встряхивать, можно ставить банку со дна на крышку и наоборот. 200гр масла 200гр коричневого сахара 3 больших яйца 250гр муки 1 ч. ложка разрыхлителя 50гр молотого миндаля 3 веточки гвоздики 0,5 ч. ложки корицы 1/4 ч. ложки молотого имбиря Как готовить: 1. За несколько часов вынуть из холодильника масло и яйца. 2. Масло взбить с сахаром до полного растворения сахара. По одному вмешивать яйца, не прекращая взбивать. 3. Муку, разрыхлитель, молотый миндаль и все специи смешать. Гвоздику предварительно растолочь в ступке в порошок. 4. Постепенно добавлять мучную смесь, замешивая тесто. 5. В последнюю очередь подмешать сухофрукты и орехи, оставив половину миндаля для украшения верха теста. 6. Форму для выпечки смазать маслом, присыпать мукой, выложить тесто и сверху разложить оставшийся миндаль. 7. Выпекать в разогретой до 180'С духовке примерно 1ч 10 минут - 1 час 30 минут, проверяя готовность деревянной шпажкой. 8. Дайте кексу остыть, заверните в пищевую пленку или бумагу и уберите в прохладное место. Приятного чаепития. #пирог #торт #вкусно #рецепты #еда #вкуснаяеда #кулинария #вкусныерецепты #recepty #десерт #кекс #шоколад

A post shared by Десерты дома!!! (@dessert_recept) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні