Кекс з родзинками, вишнею, горіхами та коньяком радять витримувати від одного до п'яти тижнів. Така випічка чудовий варіант не лише для затишного домашнього чаювання, а й для святкового застілля.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • чорних родзинок - 100 г
  • Ізюму "Голд" - 100 г
  • сушеної вишні - 100 г
  • горіхів пекан - 100 г
  • мигдальних горіхів - 100 г
  • 100 мл коньяку
  • 200 г масла
  • 200 г коричневого цукру
  • 3 великих яйця
  • 250 г борошна
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 50 г меленого мигдалю
  • 3 гілочки гвоздики
  • 0,5 ч. ложки кориці
  • 1/4 ч. ложки меленого імбиру

Кекс з горіхами та родзинками, фото: кадр з відео
Кекс з горіхами та родзинками, фото: кадр з відео

Кекс з горіхами та родзинками, фото: кадр з відео
Кекс з горіхами та родзинками, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще

Приготування:

За кілька днів до випікання скласти родзинки і вишню в банку, залити коньяком, закрити кришкою і кілька разів на день гарненько струшувати, можна ставити банку з дна на кришку і навпаки.

Завчасно за кілька годин вийняти з холодильника масло і яйця. Масло збити з цукром до повного розчинення цукру. По одному вмішувати яйця, не припиняючи збивати. Борошно, розпушувач, мелений мигдаль і всі спеції змішати.

Кекс з горіхами та родзинками, фото: кадр з відео
Кекс з горіхами та родзинками, фото: кадр з відео

Гвоздику попередньо потовкти в ступці в порошок. Поступово додавати борошняну суміш, замішуючи тісто. В останню чергу підмішати сухофрукти і горіхи, залишивши половину мигдалю для прикраси верху тіста.

Форму для випічки змастити маслом, присипати борошном, викласти тісто і зверху розкласти решту мигдалю. Випікати в розігрітій до 180С духовці приблизно 1 годину 10 хвилин - 1 годину 30 хвилин, перевіряючи готовність дерев'яною шпажкою.

Тепер дайте кексу охолонути, загорніть в харчову плівку або папір і приберіть в прохолодне місце.

Кекс з горіхами та родзинками, фото: кадр з відео
Кекс з горіхами та родзинками, фото: кадр з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні