Кекс з родзинками, вишнею, горіхами та коньяком радять витримувати від одного до п'яти тижнів. Така
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- чорних родзинок - 100 г
- Ізюму "Голд" - 100 г
- сушеної вишні - 100 г
- горіхів пекан - 100 г
- мигдальних горіхів - 100 г
- 100 мл коньяку
- 200 г масла
- 200 г коричневого цукру
- 3 великих яйця
- 250 г борошна
- 1 ч. ложка розпушувача
- 50 г меленого мигдалю
- 3 гілочки гвоздики
- 0,5 ч. ложки кориці
- 1/4 ч. ложки меленого імбиру
Приготування:
За кілька днів до випікання скласти родзинки і вишню в банку, залити коньяком, закрити кришкою і кілька разів на день гарненько струшувати, можна ставити банку з дна на кришку і навпаки.
Завчасно за кілька годин вийняти з холодильника масло і яйця. Масло збити з цукром до повного розчинення цукру. По одному вмішувати яйця, не припиняючи збивати. Борошно, розпушувач, мелений мигдаль і всі спеції змішати.
Гвоздику попередньо потовкти в ступці в порошок. Поступово додавати борошняну суміш, замішуючи тісто. В останню чергу підмішати сухофрукти і горіхи, залишивши половину мигдалю для прикраси верху тіста.
Форму для випічки змастити маслом, присипати борошном, викласти тісто і зверху розкласти решту мигдалю. Випікати в розігрітій до 180С духовці приблизно 1 годину 10 хвилин - 1 годину 30 хвилин, перевіряючи готовність дерев'яною шпажкою.
Тепер дайте кексу охолонути, загорніть в харчову плівку або папір і приберіть в прохолодне місце.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,