Булгур-каша, що стала невід'ємною частиною правильного харчування. Цей смачний продукт містить необхідні нам вітаміни А, Е, К і РР. Вони зміцнюють стінки судин і серцеві м'язи. Булгур сприяє зниженню рівня цукру в крові, а також нормальному розщепленню ліпідів і прискоренню метаболізму.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКаша являє собою пропарену, просушену і роздроблену пшеницю. Вона незамінна на кухні, так як з неї можна приготувати практично все — суп, гарнір, салат, плов і навіть десерт. Люди, які не люблять булгур, швидше за все просто неправильно його готують. Ми розповімо, як зварити крупу так, щоб від неї неможливо було відірватися.
Перед приготуванням промивати крупу не обов'язково. Але якщо ви ставитеся до цього педантично, промивайте так: викладіть в сито і злегка промийте під проточною водою. Чи не варіть булгур мокрим-просушіть кашу, щоб вона була більш розсипчастою.
Для більш насиченого смаку, попередньо обсмажте крупу 2-4 хвилини на вершковому або рослинному маслі в пропорції 1 ст.л масла на 1 склянку крупи. Це додасть каші легкий горіховий присмак. Якщо ви смажите на сковороді, виберіть середній вогонь. Підійдуть також Каструля з товстим дном або режим "жарка" в мультиварці. Посилення смаку і аромату може бути досягнуто за допомогою попереднього обсмажування овочів — цибулі та моркви в тому посуді, де ви збираєтеся готувати. З цими ж овочами можна і відварити булгур. Використовуйте води в два рази більше, ніж крупи. Так, на 1 склянку булгура беріть 2 склянки води — неодмінно гарячої. Пам'ятайте, що при варінні булгур збільшується в 2-3 рази. Тому стежте за розміром посуду. При варінні в каструлі, залийте кашу водою, додайте сіль і перемішайте. Коли закипить, зробіть вогонь мінімальним. Накрийте каструлю кришкою і варіть 15-20 хвилин. Вода повинна повністю вбратися. Якщо ви готуєте в мультиварці, додайте до крупі воду і сіль і перемішайте. Закрийте кришку і готуйте в режимі "Рис/Крупа" або "Плов" близько 30 хвилин.
Нагадаємо, раніше в окропі або холодній воді? Як правильно замочувати рис, гречку, манку та інші крупи
Також "Знай.иа" ніколи не кидайте гречку в окріп-зіпсуєте кашу: головні помилки господинь
Як повідомляв портал «Знай.иа", Марина Боржемська назвала топ-5 продуктів для боротьби із зайвою вагою: у осінньої депресії і ліні немає шансів