Багато з вас, найімовірніше, люблять грибочки, тому чому б і не ознайомитися з простим і геніальним рецептом — як солити грузді.

Але ж вони в перекладі з латинської означають "дає молоко", "молочний", і є такими на смак, радуючи солодкістю і приємним ароматом. Приготування не вимагає будь-яких фантастичний умінь в готуванні, воно складається з шести етапів.

Грузді, скріншот: Youtube
Грузді, скріншот: Youtube

Для початку, щоб перейти до самого процесу засолювання, гриби потрібно ретельно промити під проточною водою і видалити ніжки. Потім, щоб позбутися від неприємної гіркоти груздів, потрібно вимочити їх у воді протягом двох діб. Укладаємо гриби в неглибоку ємність, щоб капелюшки були внизу, заливаємо їх холодною водою і Придавлюємо зверху важким предметом. Воду в тарі слід міняти десь два рази на добу.

Лише після цього повертаємося до приготування.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Грузді, скріншот: Youtube
Грузді, скріншот: Youtube

Моєму скляні банки, використовуємо для цього харчову соду. Стерилізуємо їх окропом і розраховуємо, скільки може знадобитися солі. На кілограм розмочених грибів-40 грамів. Після банок займаеся приправою, вишневими гілками, парасольками кропу, часником, листям хрону і чим-небудь ще на свій смак.

Нарешті укладаємо гриби в банки, але шарами — капелюшками вниз. Перший шар, далі сіль, що-небудь з добавок і знову новий шар груздів. Залишається тільки придавити гриби будь-яким важким предметом, поставити в прохолодне місце і вже через місяць вони будуть неймовірно смачними.

Грузді, скріншот: Youtube
Грузді, скріншот: Youtube

Нагадаємо, як засолити кавун на зиму: серйозний конкурент звичним огіркам і помідорам

Як повідомляв "Знай.ua", український скарб: всього один продукт вбереже вас від багатьох хвороб

Знай.ua писав, п'ять кращих рецептів дріжджового тіста: пиріжки виходять пишні, як хмарки і не засихають