Донька Костянтина Грубича, Влада, вирушила в тур-експедицію Івано-Франківщиною, щоб ознайомитися дуже нетрадиційним та колоритним відпочинком у різних кутках цього краю.

У селі Старий Мізунь у садибі «Дарваїв кут» господиня Оксана Клебан поділилася старовинними бойківськими рецептами. А також розповіла, чому зберігає та готує лише автентичні в регіоні рецепти.

Скрін, відео YouTube бойківські страви
Скрін, відео YouTube бойківські страви

«Цим стравам більше 100 років - залізний борщ, галушки на молоці, токан і бульб’яні пироги. Їли багато картопляних страв, квасолі, бобів», - розповідає жінка.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Перша страва – картопляні вареники, або ж бульб’яні пироги. Їх готували з картопляного тіста, а начиняли бринзою, сиром – за смаком. Половина тіста – сира терта картопля на дрібній тертушці, половина – варена картопля. Додати яйце, посолити, поперчити. З тіста ліплять пироги, обкатують в борошні і варять. Подають із засмажкою і сметаною.

Скрін, відео YouTube бойківські страви
Скрін, відео YouTube бойківські страви

Токан – їли пастухи і партизани в лісі. Це страва з картоплі й кукурудзяного борошна, яку також заправляють шкварками. Їдять токан із квасним молоком.

Залізний борщ – з тіста на бульб’яні пироги роблять маленькі галушки, варять їх в киплячому молоці зі сметаною. Швидко перемішують, щоб не злипалося. Додають духмяний перець, сіль і лавровий лист. Борщ має постояти в теплому місці, щоб настоятися.

Скрін, відео YouTube бойківські страви
Скрін, відео YouTube бойківські страви

Раніше повідомляли, учасниця "Холостяка" Яна Станішевська поділилася легким рецептом Київського торта - "Не такий страшний...".

Як повідомляв Знай.uа, зірка "МайстерШеф" Ліза Глинська втратила дитину через лікарську помилку: "Довели напівмертву до пологів".

Знай.uа писав, простий рецепт смачного плову в домашніх умовах: хотіли купити узбеки.