Яблуко – смачний та дуже популярний продукт, його можна їсти у свіжому вигляді, зробити з нього сік, додавати у різноманітні блюда, варити варення тощо. Несподіванкою на вашому столі може стати яблучна аджика.
Оригінальний рецепт такої аджики з’явився у Telegram-каналі «Домашня консервація».
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОтже, які продукти знадобляться для приготування найсмачнішої аджики:
Пoмідop — 2 кг
Пepeць бoлгapcький (краще червоний) — 1 кг
Яблука (із киcлинкoю) — 500 г
Морква — 500 г
Часник — 200 г
Гіркий пepeць (якщо не подобається пекуче – треба додати менше) — 100 г
Соняшникова олія — 1 склянка
Пepeць чорний (за смаком)
Сіль (за смаком)
По-перше, потрібно підготувати овочі: помити і почистити, моркву та яблука очистити від шкірки. Далі всі інгредієнти подрібнити у м’ясорубці, або можна скористатися блендером. Після цього додаємо сіль та чорний перець, соняшникову олію та ставимо на плиту варитися біля двох з половиною годин. Не забуваємо помішуватися майбутню аджику.
Коли потрібний час сплине – розливаємо по стерилізованих банках та закатуємо кришками. Або, якщо хочеться скуштувати одразу, то яблучну аджику можна додати до багатьох блюд: м’ясо, , пюре, або навіть використовувати її як приправу до рагу та борщу.
bon appetit!
Знай.ua нагадує: Фаршировані печериці за 30 хвилин: простий спосіб смачно нагодувати сім'ю
Як раніше повідомляв Знай.ua: Котлетки, що тануть у роті - секретний інгредієнт зробить будь-яке м'ясо соковитим
Також Знай.ua писав: Запечена курка з картоплею, травами і часником: як замаринувати м'ясо