У багатьох сімей на святковому столі можна побачити ананас. З цього тропічного фрукта готують різні закуски, його додають в салати, запікають з м'ясом або ж просто подають в якості десерту. Але, навіть досвідченим господиням не завжди вдається обрати стиглий і соковитий ананас, тому існує пару методів для визначення ідеального "хвостатого" фрукта.

Від зрілості ананаса залежать його смакові якості, аромат і навіть кількість корисних речовин, так що до питання вибору варто підійти серйозно.

Як обрати стиглий і солодкий фрукт

1. Подивитися на колір

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Хороший має рівну "шкірку" і важить приблизно 2 кг. Основний колір — яскраво-жовтий, з прожилками зеленого, оранжевого і коричневого. На шкірці повинні бути підсохлі лусочки, а зверху зелене листя, які називаються — султан.

Зовсім зелений ананас не можна довести до зрілості в домашніх умовах. М'якоть у такого фрукта обпікає губи, в'яже рот і може викликати розлад травлення.

2. Постукати і натиснути

Стиглий екзот повинен трохи продавлюватися: якщо не відчуваєш м'якоть — незрілий. Якщо продавлюється занадто сильно - перезрілий. Як у кавуна, ступінь стиглості можна дізнатися по стуку. Якщо звук пустуватий-значить продукт готовий до вживання.

3. Покрутити листя

Дістань з середини султана пару листя: витягуються легко — фрукт дозрів. Можна ще покрутити, тільки не зламай. У стиглого ананаса пальмочка легко прокручується, відходить від плоду.

4. Понюхавши

Так ти знайдеш найсолодший плід: запах повинен бути легкий, фруктовий. Якщо плід пахне занадто сильно, є ймовірність, що він перезріло, почав бродити. Якщо екзот не пахне - значить не дозрів, відповідно, несолодкий.

Нагадаємо, як обрати солодкі мандарини до зустрічі Нового 2022 року? Топ порад від Інни Печерської

Як повідомляв Знай.uа, три ідеальних тортика за 30 хвилин до новорічного столу - пальчики оближеш і побіжиш готувати ще

Також портал Знай.uа писав, що зірка МастерШеф Євген Клопотенко підказав меню на Новий Рік: кращі рецепти десертів, м'яса і салатів