Багато хто з вас, найімовірніше, любить грибочки, тому чому б і не ознайомитися з простим і геніальним рецептом - як солити грузді.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАдже вони в перекладі з латинського означають "молочний", що "дає молоко", і є такими на смак, радуючи насолодою і приємним ароматом. Приготування не вимагає будь-яких фантастичних умінь у приготуванні, воно складається з шести етапів.
Для початку, щоб перейти до процесу засолювання, гриби потрібно ретельно промити під проточною водою і видалити ніжки. Потім, щоб позбутися неприємної гіркоти груздів, потрібно вимочити їх у воді протягом двох діб. Укладаємо гриби в неглибоку ємність, щоб капелюшки були внизу, заливаємо холодною водою і придавлюємо зверху важким предметом. Воду в тарі слід міняти десь двічі на добу.
Лише після цього повертаємось до приготування.
Миємо скляні банки, використовуємо для цього харчову соду. Стерилізуємо їх окропом і розраховуємо, скільки може знадобитися солі. На кілограм розмочених грибів – 40 грамів. Після банок займається приправою, вишневими гілками, парасольками кропу, часником, листям хрону і ще на свій смак.
Нарешті укладаємо гриби в банки, але шарами - капелюшками вниз. Перший шар, далі сіль, щось із добавок і знову новий шар груздів. Залишається тільки придавити гриби будь-яким важким предметом, поставити в прохолодне місце і вже через місяць вони будуть дуже смачними.
Нагадаємо про найніжніше сало у пакеті у вашому житті: простий рецепт, який оцінить кожен українець.
Раніше ми повідомляли чому саме це варення з осінніх фруктів найкраще: рецепт, який не залишить жодних сумнівів.