Багато хто з вас, найімовірніше, любить грибочки, тому чому б і не ознайомитися з простим і геніальним рецептом - як солити грузді.

Адже вони в перекладі з латинського означають "молочний", що "дає молоко", і є такими на смак, радуючи насолодою і приємним ароматом. Приготування не вимагає будь-яких фантастичних умінь у приготуванні, воно складається з шести етапів.

Грузді, скріншот: Youtube
Грузді, скріншот: Youtube

Для початку, щоб перейти до процесу засолювання, гриби потрібно ретельно промити під проточною водою і видалити ніжки. Потім, щоб позбутися неприємної гіркоти груздів, потрібно вимочити їх у воді протягом двох діб. Укладаємо гриби в неглибоку ємність, щоб капелюшки були внизу, заливаємо холодною водою і придавлюємо зверху важким предметом. Воду в тарі слід міняти десь двічі на добу.

Лише після цього повертаємось до приготування.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Грузді, скріншот: Youtube
Грузді, скріншот: Youtube

Миємо скляні банки, використовуємо для цього харчову соду. Стерилізуємо їх окропом і розраховуємо, скільки може знадобитися солі. На кілограм розмочених грибів – 40 грамів. Після банок займається приправою, вишневими гілками, парасольками кропу, часником, листям хрону і ще на свій смак.

Нарешті укладаємо гриби в банки, але шарами - капелюшками вниз. Перший шар, далі сіль, щось із добавок і знову новий шар груздів. Залишається тільки придавити гриби будь-яким важким предметом, поставити в прохолодне місце і вже через місяць вони будуть дуже смачними.

Грузді, скріншот: Youtube
Грузді, скріншот: Youtube

Нагадаємо про найніжніше сало у пакеті у вашому житті: простий рецепт, який оцінить кожен українець.

Раніше ми повідомляли чому саме це варення з осінніх фруктів найкраще: рецепт, який не залишить жодних сумнівів.