Буряк прославився як неймовірно корисний овоч, адже з нього готують і перші страви, і салати, і консервацію. З червоних буряків можна приготувати навіть ікру!
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОригінальним рецептом бурякової ікри "Пікантна" поділився телеграм-канал "Домашня консервація: варення, заголовки". Жодних особливих складових для цієї страви не потрібно. Знадобиться все те, що буквально під рукою.
Складові:
- Буряк – 2 кг;
- Болгарський перець – 250 г;
- Помідори – 750 г;
- Цибуля - 250 г;
- Часник – 100 г;
- Сіль – 30 г;
- Цукор – 100 г;
- Олія - 250 мл;
- Оцет 9% – 75 мл.
Приготування:
Спершу натріть червоний буряк на тертці, поріжте помідори кільцями, перець і цибулю півкільцями, а часник пропустіть через часник або натріть його.
Далі в киплячу олію покласти цибулю, трохи спасерувати, потім додати помідори та гасити протягом 5 хвилин. Тепер додайте|добавляйте| перець і знову доведіть до кипіння.
Коли буряк закипить, додайте оцет, перемішайте і відразу викладіть буряк, сіль та цукор. Перемішайте, доведіть до кипіння та тушкуйте всю масу протягом 30-40 хвилин.
Тепер додайте часник, ще раз перемішайте і одразу ж розкладіть у гарячі підготовлені банки. Після цього можна закочувати. Переверніть банки на кришки і укутайте до остигання.
Нагадаємо про плов, як в Узбекистані без казана: простий рецепт на сковороді, який оцінять усі домашні.
Раніше ми повідомляли про тушковані курячі шлуночки, які стануть ідеальним доповненням до гарніру: універсальний рецепт
Також не зайвими будуть вареники з картоплею ви пам'ятатимете завжди: рецепт, щоб втерти носа всім друзям і бабусям.