Щоразу при приготуванні їжі ми миємо багато продуктів чисто за інерцією.

Ми знаємо, що рис треба промити, щоб позбутися зайвого крохмалю, а овочі - щоб позбутися бруду. Але, як з'ясувалося, не всі продукти можна мити перед приготуванням. Більше того, це може бути навіть небезпечним для здоров'я.

Холодильник. Фото: скріншот youtube
Холодильник. Фото: скріншот youtube

Продукти, які не потрібно мити

Не прийнято мити ягоди, овочі та фрукти після заморожування. Їх потрібно мити безпосередньо перед цим. Що стосується овочів, то їх використовують зовсім без заморозки та миття.

Заморожені фрукти та ягоди перед застосуванням необхідно розморозити в умовах кімнатної температури. Але ні фрукти, ні ягоди після заморожування не можна мити.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Зелень також не прийнято мити, тому що цей процес значно скорочує термін її зберігання. Крім того, готова страва з цим інгредієнтом швидше зіпсується. Зелень достатньо протерти змоченим у воді паперовим рушником. У разі, якщо вона брудна, то помити її все ж таки рекомендується, але після цього необхідно промокнути і просушити.

Зелень. Фото: скрин відео
Зелень. Фото: скрин відео

Не рекомендується мити гриби після розморожування. Свіжі теж не завжди миють, адже їх достатньо очистити від верхнього шару і можна використовувати.

Не миють і сирі яйця, бо після цього значно зменшується термін їх зберігання. Під час миття з яєць знімається захисна оболонка і цим відкривається доступ бактеріям. Тим, хто звик постійно мити яйця, це потрібно безпосередньо перед приготуванням. Зберігати їх вимиті тривалий час категорично заборонено.

Яйця, скріншот: YouTube
Яйця, скріншот: YouTube

Свіжі овочі необхідно мити перед приготуванням. Буряк, морква та картопля зіпсуються набагато швидше, якщо їх помити та залишити на тривале зберігання.

с та порушиться його молекулярний склад. Після миття м'ясо може змінити смак.

Потрібно враховувати і той факт, що на м'ясі утворюється природна плівка, яка захищає цей продукт від бактерій.

Багато кухарів рекомендують не мити м'ясо перед приготуванням, а просто виливати перший бульйон, у якому воно варилося. Це стосується будь-якого виду м'яса, чи то курка, яловичина чи свинина.

М'ясо. Фото: Знай. UA
М'ясо. Фото: Знай. UA

Нагадаємо, як варити горох, щоб не здувало живіт: 5 секретів правильного приготування бобових.

Раніше ми повідомляли, що ніколи не пийте чай у цей час: нирки попрощаються, а безсоння стане вічним супутником.

Також не зайвим буде знати, чому не можна мити голову у неділю та п'ятницю.