Способів приготування дерунів багато, і практично в кожному з них ви побачите борошно або яйця. Однак існує й варіант приготування без додавання ні борошна, ні яєць. Спробуйте приготувати за цим рецептом і він обов'язково стане вашим улюбленим.

Щобільше, завдяки цьому рецепту вам вдасться зекономити на продуктах, а сам спосіб приготування зовсім не складний і під силу кожному.

Інгредієнти для приготування дерунів:

  • 1 кг картоплі:
  • 300 г цибулі.

рецепт дерунів, фото: Depositphotos
рецепт дерунів, фото: Depositphotos

Спосіб приготування:

Для початку очистьте картоплю, далі натріть її на дрібну тертку, та ретельно перемішайте у мисці. Тепер відправте цю картопляну масу на сито.

Перемішуйте її ложкою протягом 3-5 хвилин, щоб повністю стекла зайва волога. Цю рідину залиште на пару хвилин у спокої. Далі верхній шар злийте, а нижній залиште. Адже саме в ньому осів крохмаль, який обов'язково потрібно додати в тісто.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тепер підготовлену картопляну масу потрібно посолити, поперчити і випікати на гарячій сковорідці, змащеній олією. У результаті ароматна золота скоринка і м'яка серединка вийде в кожного, хто спробує приготувати деруни за цим правильним та економним рецептом.

Деруни, скріншот: YouTube
Деруни, скріншот: YouTube

Нагадаємо, у ПФУ пояснили важливий нюанс нарахування пенсії чоловікам: потрібно виконати одну умову

Як повідомляв "Знай.ua", чому булочки та хліб вам не вдаються: як правильно використовувати дріжджі, у цьому часто помиляються

Також "Знай.ua" писав, свіжий базилік на підвіконні: як виростити ароматну зелень у будь-який сезон року