Щоб квашена капуста вийшла хрумкою, перед її приготуванням необхідно дотриматися кількох важливих правил. І взимку вона порадує вас своїм смаком та корисними властивостями.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОсновні правила для приготування хрумкої капусти:
- Правильні пропорції. Вміст солі не повинен перевищувати 2% від ваги капусти. На кілограм капусти потрібно додати одну столову ложку солі.
- Обирайте пізні тверді сорти капусти.
- Квасити треба у скляному або емальованому посуді.
- Зберігай квашену капусту при температурі від 0 до 2 градусів.
Класичний рецепт квашеної капусти
Інгредієнти:
- капуста — 2,5 кг;
- морква — 1 шт. (150 г);
- лавровий лист — 2 шт.;
- перець горошком — 5-6 шт.;
- сіль — 1,5 ст. л;
- цукор — 1,5 ст. л;
- вода — 1 л.
Приготування:
У трилітрову банку щільно укладаємо нашатковану капусту, натерту моркву, розламаний лавровий листок та запашний перець горошком. Для приготування розсолу воду з сіллю і цукром доводимо до кипіння і залишаємо охолонути.
Тепер заливаємо капусту і залишаємо в теплому місці. В процесі бродіння капусту потрібно проколювати виделкою для виходу вуглекислого газу. Поставте банку у широку місткість. На третій день квашена капуста готова. Закрийте кришкою і зберігайте в холодильнику.
Швидкий рецепт квашеної капусти
Інгредієнти:
- капуста білокачанна — 1 кг;
- морква — 1-3 шт.;
- часник — 3-4 зубчики;
- цукор-пісок — 0,5 склянки;
- сіль — 1 ст. л;
- вода — 500 мл;
- перець чорний — 4-5 шт.;
- перець запашний — 3-4 шт.;
- олія — 0,5 склянки;
- оцет — 10 ст. л.
Приготування:
Змішайте нашатковану капусту, натерту моркву і часник, пропущений через прес. Закип'ятіть воду, засипте в неї цукор, сіль, спеції, налийте масло та оцет та перемішайте. Кип'ятіть протягом 1 хвилини. Залийте капусту цією гарячою заливкою.
Поставте зверху перевернуту тарілку і вантаж, залиште при кімнатній температурі. Уже за 4-5 годин швидка квашена капуста буде готова. Тепер перекладіть її у банки та закрийте капроновими кришками.
Капуста квашена в банці за добу
Інгредієнти:
- капуста білокачанна — 2-3 кг;
- морква — 1 шт;
- сіль — 1 ст.л;
- цукор або мед — 1 ст.л;
- кип’ячена вода.
Приготування:
Нашатковану капусту та натерту соломкою моркву викладаємо в трилітрову банку, а зверху заливаємо охолодженою кип’яченою водою. Коли води достатньо і вона перестане опускатися, зверху насипаємо сіль, додаємо цукор або мед. Капуста виділятиме сік, тому на перший час поставте її у глибоку місткість. Через добу вона буде готова.
Нагадаємо, у ПФУ пояснили важливий нюанс нарахування пенсії чоловікам: потрібно виконати одну умову
Як повідомляв "Знай.ua", чому булочки та хліб вам не вдаються: як правильно використовувати дріжджі, у цьому часто помиляються
Також "Знай.ua" писав, свіжий базилік на підвіконні: як виростити ароматну зелень у будь-який сезон року