Щоб квашена капуста вийшла хрумкою, перед її приготуванням необхідно дотриматися кількох важливих правил. І взимку вона порадує вас своїм смаком та корисними властивостями.

Основні правила для приготування хрумкої капусти:

  • Правильні пропорції. Вміст солі не повинен перевищувати 2% від ваги капусти. На кілограм капусти потрібно додати одну столову ложку солі.
  • Обирайте пізні тверді сорти капусти.
  • Квасити треба у скляному або емальованому посуді.
  • Зберігай квашену капусту при температурі від 0 до 2 градусів.

Класичний рецепт квашеної капусти

Інгредієнти:

  • капуста — 2,5 кг;
  • морква — 1 шт. (150 г);
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • перець горошком — 5-6 шт.;
  • сіль — 1,5 ст. л;
  • цукор — 1,5 ст. л;
  • вода — 1 л.

Приготування:

У трилітрову банку щільно укладаємо нашатковану капусту, натерту моркву, розламаний лавровий листок та запашний перець горошком. Для приготування розсолу воду з сіллю і цукром доводимо до кипіння і залишаємо охолонути.

Популярні новини зараз
2000 грн під ялинку: ПриватБанк роздасть українцям гроші, як отримати До весни можемо не дотягнути: у "Нафтогазі" попередили про можливий "газовий блекаут" Платити за тепло та гарячу воду доведеться більше: у кого і коли суми у платіжках зростуть майже на 40% Без каші не залишимося: в Україні оновили ціни на соняшникову олію, гречку та курячі яйця
Показати ще

Тепер заливаємо капусту і залишаємо в теплому місці. В процесі бродіння капусту потрібно проколювати виделкою для виходу вуглекислого газу. Поставте банку у широку місткість. На третій день квашена капуста готова. Закрийте кришкою і зберігайте в холодильнику.

Квашена капуста, menu
Квашена капуста, menu

Швидкий рецепт квашеної капусти

Інгредієнти:​

  • капуста білокачанна — 1 кг;
  • морква — 1-3 шт.;
  • часник — 3-4 зубчики;
  • цукор-пісок — 0,5 склянки;
  • сіль — 1 ст. л;
  • вода — 500 мл;
  • перець чорний — 4-5 шт.;
  • перець запашний — 3-4 шт.;
  • олія — ​​0,5 склянки;
  • оцет — 10 ст. л.

Приготування:

Змішайте нашатковану капусту, натерту моркву і часник, пропущений через прес. Закип'ятіть воду, засипте в неї цукор, сіль, спеції, налийте масло та оцет та перемішайте. Кип'ятіть протягом 1 хвилини. Залийте капусту цією гарячою заливкою.

Поставте зверху перевернуту тарілку і вантаж, залиште при кімнатній температурі. Уже за 4-5 годин швидка квашена капуста буде готова. Тепер перекладіть її у банки та закрийте капроновими кришками.

Квашена капуста, фото: кадр з відео
Квашена капуста, фото: кадр з відео

Капуста квашена в банці за добу

Інгредієнти​​:

  • капуста білокачанна — 2-3 кг;
  • морква — 1 шт;
  • сіль — 1 ст.л;
  • цукор або мед — 1 ст.л;
  • кип’ячена вода.

Приготування:

Нашатковану капусту та натерту соломкою моркву викладаємо в трилітрову банку, а зверху заливаємо охолодженою кип’яченою водою. Коли води достатньо і вона перестане опускатися, зверху насипаємо сіль, додаємо цукор або мед. Капуста виділятиме сік, тому на перший час поставте її у глибоку місткість. Через добу вона буде готова.

Квашена капуста, фото: скріншот з відео
Квашена капуста, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, у ПФУ пояснили важливий нюанс нарахування пенсії чоловікам: потрібно виконати одну умову

Як повідомляв "Знай.ua", чому булочки та хліб вам не вдаються: як правильно використовувати дріжджі, у цьому часто помиляються

Також "Знай.ua" писав, свіжий базилік на підвіконні: як виростити ароматну зелень у будь-який сезон року