Овочі є одним з найкращих джерел вітамінів, мікроелементів та інших корисних речовин, які здатні підтримувати здоров’я організму. І кожен з овочів має свої унікальні корисні властивості.

Проте дієтологи радять звернути особливу увагу на один з них. Мова йде про огірок. Часто його недооцінюють, навіть не усвідомлюючи, наскільки він може бути корисним.

Цей овоч містить у собі вітаміни А, С, В, Е, К, а також калій, фосфор, кальцій, магній, нікотинову кислоту та тіамін. Ці елементи здатні зміцнити імунну систему, покращити зовнішній вигляд шкіри, а також згортання крові. Крім того, вони знижують рівень цукру.

Огірки. Фото: скриншот з відео
Огірки. Фото: скриншот з відео

Саме тому, що огірок на 96% складається з води, його рекомендують вживати у спекотні дні. Таким чином можна уникнути зневоднення організму. Проте переваги овоча на цьому зовсім не закінчуються.

Популярні новини зараз
Платити за тепло та гарячу воду доведеться більше: у кого і коли суми у платіжках зростуть майже на 40% Зніміть, викиньте і спаліть: цей верхній одяг вийшов з моди - все від курток-тедді до парок Найдешевший спосіб обігріти оселю без опалення та світла: обійдеться менш ніж у 20 грн Солодкі рогалики до чаю за лічені хвилини: ідеальний рецепт, коли обмаль часу на приготування
Показати ще

Оскільки огірок має сечогінну дію, його варто вживати при захворюваннях нирок та інфекціях сечовивідних шляхів. Цей овоч ефективно виводить з організму токсини та покращує обмін речовин.

Огірок також багатий на антиоксиданти, які захищають клітини від шкідливого впливу вільних радикалів. Саме завдяки цьому вони запобігають виникненню небезпечних процеів в організмі.

Огірки. Фото: скриншот з відео
Огірки. Фото: скриншот з відео

Нагадаємо, у ПФУ пояснили важливий нюанс нарахування пенсії чоловікам: потрібно виконати одну умову

Як повідомляв "Знай.ua", чому булочки та хліб вам не вдаються: як правильно використовувати дріжджі, у цьому часто помиляються

Також "Знай.ua" писав, свіжий базилік на підвіконні: як виростити ароматну зелень у будь-який сезон року