Олена Брайченко 10 років займається дослідженням української кухні, вона – професійний історик, який про гастрономічні традиції знає більше, ніж шеф-кухар.
У програмі «Твій день» на 1+1 дослідниця української кухні поділилася рецептом капустняку.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля капустняку потрібні такі продукти:
- 400 г капусти квашеної
- 400 г. нежирного мяса
- 2 картоплі
- 1 морква
- 1 цибулина
- 30 г сала
- 4 ст. л. пшона
- Часник, спеції, зелень
Варимо м'ясо, щоб отримати 3 літри бульйону. Моркву потрібно натерти, а цибулю порізати дрібно, пасерувати на олії на сковороді. Картоплю кладемо в бульйон цілою, не ріжемо, висипаємо в бульйон також пшоно. Доводимо до кипіння, додаємо квашену капусту. Коли пшоно і картопля зварилися, витягаємо картопля, товчемо її, потім відправляємо в каструлю разом з морквою і цибулею, доводимо до кипіння. Можна потовкти сало з часником і додати до супу. Перед тим, як подавати на стіл, дати супу трохи настоятися. У кожну тарілку покласти зелень.
Нагадаємо, як приготувати вдома смачний кетчуп на зиму: про магазинні навіть не захочеться згадувати.
Раніше ми повідомляли, що робити, якщо помутніли розсоли в огірках: перевірені поради щодо порятунку консервації від вибуху банок.
Також не зайвим буде ідеальний сніданок за 20 хвилин: таке з морквою ви ще не робили, дітлахи будуть у захваті.