"Вергуни" - це улюблена солодка випічка з дитинства. Багато хто пам'ятає, як їх пригощали бабусі, але не всі знають, як правильно його готувати.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦього разу до вашої уваги пропонується відразу два рецепти. Вибирайте той, який вам більше до вподоби, і насолоджуйтесь смаком з дитинства.
"Безалкогольний" варіант "Вергунів":
Складові
- одне куряче яйце,
- дві столові ложки рафінованої олії без запаху + для смаження,
- півтори склянки свіжого кефіру,
- одну щіпку солі,
- чотири склянки просіяного пшеничного борошна,
- одна упаковка ванільного цукру,
- три столові ложки цукрового піску,
- половину чайної ложки харчової соди,
- цукрова пудра для посипання.
Як готувати:
- Просіяти борошно через сито, з'єднати з цукром, сіллю та ваніллю. У суміш додати яйце, кефір, дві ложки олії.
- Замісити м'яке еластичне тісто і залишити його на 20 хвилин у холодному місці. Потім розкотити його у тонкий пласт і нарізати тонкими смужками. У кожній смужці ножем зробити проріз, протягнути через нього один кінець смужки та вивернути.
- Обсмажувати в маслі до золотого кольору, готовий виріб викласти на серветку та посипати цукровою пудрою.
Є й інший рецепт "Вергунів", в якому для хрумкого ефекту додається алкоголь. Його можна спокійно давати дітям – ні краплі алкоголю в тесті не залишається, він вивітрюється під час обсмажування.
Рецепт "Вергунів" зі сметаною та алкоголем:
Що знадобиться:
- 200 грамів просіяного пшеничного борошна,
- Дві з половиною столові ложки жирної домашньої сметани,
- Дві столові ложки рому або горілки,
- дрібка солі,
- два курячі жовтки,
- дві столові ложки рослинної олії без запаху для смаження,
- цукрова пудра для посипання.
Як готувати:
Всі сухі інгредієнти змішати, додати|добавляти| яєчні жовтки (а не все яйце), сметану, ром або горілку. Замісити еластичне тісто, дати трохи відпочити.
Розкачати тісто в тонкий пласт, нарізати косими ромбами та зробити отвори в центрі кожного. Вивернути кожен ромб через дірочку, обсмажити в маслі до золотистої скориночки.
Посипати печиво цукровою пудрою та подавати на стіл.
Нагадаємо, як приготувати квашений перець: несподіваний рецепт на зиму, який складе конкуренцію капусті.
Раніше ми повідомляли про зельц для святкування перемоги: найкращий рецепт, який ніде не знайти.