Смак глазурованих сирків знайомий усім з дитинства і залишиться з нами через роки. У магазині найчастіше їх продають із різними наповнювачами, і якими б на вигляд вони не були апетитними, там все одно є хімія.

Приготувати сирки в домашніх умовах і своїми руками набагато простіше, ніж здається. Хороший рецепт підказала українська фуд-блогерка Валерія Велігура у своєму Instagram. Вона вибрала начинку з вареного згущеного молока.

Глазуровані сирки, скріншот з відео
Глазуровані сирки, скріншот з відео

Складові:

  • 300 г сиру
  • 30 г вершкового масла
  • 30 г цукрової пудри ⠀⠀
  • 70 г вареного згущеного молока⠀
  • 200 г молочного шоколаду
  • 40 мл рослинної олії⠀

Процес:

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

По необхідності, творог пробиваємо блендером, додаємо м’яке вершкове масло, цукрову пудру і перемішуємо до однорідної маси (якщо вона буде рідкою - можна ненадовго прибрати її в морозилку).

Кладемо в кондитерський мішок або пакет. Формуємо сирки на харчовій плівці, як я показую на відео. Кладемо на рівну поверхню та прибираємо в морозилку до повного замороження (20-30 хвилин).

Шоколад розтоплюємо у мікрохвильовці або на водяній бані, додаємо рослинну олію та добре перемішуємо.
У сирок вставляємо шпажку/зубочистку і кілька разів повністю занурюємо в глазур (найзручніше це робити в склянці).

Прикрашаємо за смаком, кладемо на пергамент і прибираємо у холодильник до розмороження сирків (20-30 хвилин).

Нагадаємо, скільки українцям доведеться витратити на салат "Олів'є" у 2022 році .

Раніше ми писали, рецепт найсмачнішої курочки в паніровці від зірки "МайстерШеф" Клопотенко: у фастфуд більше ні ногою