Вершкове масло - продукт багатий тваринними жирами і виконує роль пом'якшувача тіста, тобто робить випічку ніжнішою і соковитішою. Якщо ж збити олію з цукром і замішати з рештою інгредієнтів – вийде бісквіт, а якщо втирати – шарувата випічка, передає портал "Miveoli".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Але мало хто знає, що виконати роль пом'якшувача може будь-який інший багатий жирами продукт. Це може бути і рослинна олія (соняшникова, оливкова, арахісова, кокосова), вершки, сметана, яєчні жовтки і навіть сало. Оскільки ці продукти досить калорійні, випічка не стане від цього "дієтичною".
Якщо вам потрібно знизити калорійність десерту, то можна половину вершкового масла замінити фруктовим пюре. У пюре здебільшого містяться вуглеводи, енергетична цінність яких у два рази менша, ніж жирів. Так що заміна зробить тісто дієтичним, зберігши при цьому соковитість і навіть доповнивши смак фруктовими нотками.
Пропорції для заміни вершкового масла у випічці:
- Рослинна олія замінює вершкове у пропорції 2 до 3 (рослинного потрібно менше за обсягом).
- Соєвий маргарин у пропорції 1 до 1.
- Можна замінити 1 порцію олію 1/4 порції йогурту та 1/2 порції маргарину або соєвої олії.
- Овочеве або фруктове пюре замінюють олію у рівній пропорції, але не повністю (додавати з олією 50 на 50).
Нагадаємо, як спекти печиво тільки з 3 інгредієнтів без борошна: швидкий рецепт домашнього ласощів.
Раніше ми повідомляли про хрусткі та гострі огірочки без оцту та цукру: простий рецепт, який має бути у всіх.