Маффіни особливо люблять ті господині, які воліють не витрачати багато часу на приготування, адже ця випічка відрізняється від традиційних кексів своєю легкою рецептурою, але по смаку нічим не поступаються.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦі ласощі готують з різними начинками - солоними та солодкими, а також овочевими, фруктовими та навіть м'ясними. Ми пропонуємо зробити мафіни з яблуками, тому що зараз вони дуже доступні в ціні та продаються скрізь. Виходять дуже ніжними, на смак трохи нагадують оладки, але крихта зверху додає особливої родзинки.
Інгредієнти максимально прості:
- Яйця 3 шт
- Цукор 200гр
- Молоко 200 мл
- Вершкове масло 150гр
- Борошно 400гр
- Розпушувач 1п.
- Сіль
- Ванілін
- Яблука 2-3шт
Процес приготування:
- Яйця та цукор перемішуємо.
- Додаємо молоко та розтоплене масло, перемішуємо.
- Просіюємо борошно, додаємо розпушувач, сіль, ванілін, перемішуємо до однорідності.
- Яблука очищаємо, ріжемо на кубики і додаємо в тісто, перемішуємо.
- Викладаємо у формочки, змащені олією.
- Крихта: олія 40гр, цукор 30гр, борошно 30гр, все перетираємо в крихту і посипаємо нею мафіни.
- Випікаємо при 180 градусах 35-45хв (залежить від духовки).
Раніше ми писали про те, що обережно перед Новим роком: як відрізнити справжню червону ікру від підробки
Як повідомляв Знай.ua, духовку включати навіть не доведеться: як швидко приготувати яблучний пиріг без випікання
Також портал Знай.ua писав, ніжний та повітряний манник без борошна, на кефірі: з варенням чи кремом ще смачніше