Маффіни особливо люблять ті господині, які воліють не витрачати багато часу на приготування, адже ця випічка відрізняється від традиційних кексів своєю легкою рецептурою, але по смаку нічим не поступаються.

Ці ласощі готують з різними начинками - солоними та солодкими, а також овочевими, фруктовими та навіть м'ясними. Ми пропонуємо зробити мафіни з яблуками, тому що зараз вони дуже доступні в ціні та продаються скрізь. Виходять дуже ніжними, на смак трохи нагадують оладки, але крихта зверху додає особливої ​​родзинки.

Яблука. Фото: скриншот Youtube
Яблука. Фото: скриншот Youtube

Інгредієнти максимально прості:

  • Яйця 3 шт
  • Цукор 200гр
  • Молоко 200 мл
  • Вершкове масло 150гр
  • Борошно 400гр
  • Розпушувач 1п.
  • Сіль
  • Ванілін
  • Яблука 2-3шт

Мафіни з яблуками, скріншот з відео
Мафіни з яблуками, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Іран у вогні: потужні вибухи по всій країні, палають військові та нафтопереробні заводи До 1500 грн збільшення: чого очікувати українцям від березневої "супериндексації" пенсій Чому не можна тримати кришку унітазу відкритою: питання не лише гігієни Арестович, який звільнився з Офісу Зеленського, "анонсував" біду Україні: "Побачимо, що буде"
Показати ще

Процес приготування:

  1. Яйця та цукор перемішуємо.
  2. Додаємо молоко та розтоплене масло, перемішуємо.
  3. Просіюємо борошно, додаємо розпушувач, сіль, ванілін, перемішуємо до однорідності.
  4. Яблука очищаємо, ріжемо на кубики і додаємо в тісто, перемішуємо.
  5. Викладаємо у формочки, змащені олією.
  6. Крихта: олія 40гр, цукор 30гр, борошно 30гр, все перетираємо в крихту і посипаємо нею мафіни.
  7. Випікаємо при 180 градусах 35-45хв (залежить від духовки).

Мафіни з яблуками. скріншот із відео
Мафіни з яблуками. скріншот із відео

Раніше ми писали про те, що обережно перед Новим роком: як відрізнити справжню червону ікру від підробки

Як повідомляв Знай.ua, духовку включати навіть не доведеться: як швидко приготувати яблучний пиріг без випікання

Також портал Знай.ua писав, ніжний та повітряний манник без борошна, на кефірі: з варенням чи кремом ще смачніше