Салат зі шпротами й картоплею, викладений шарами, виглядатиме особливо красиво на новорічному столі. Щобільше, такий салат виходить дуже смачним, а також економним.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСкладники для новорічного салату:
- шпроти консервовані в олії (320 г),
- картопля (520 г),
- огірки мариновані (425 г),
- морква (200 г),
- цибуля ріпчаста (260 г),
- яйця (7 шт.),
- майонез (160 г),
- олія для обсмажування (50 мл),
- свіжа зелень (кріп, петрушка або зелена цибуля),
- сіль, перець чорний мелений.
Спосіб приготування салату
Відваріть картоплю у підсоленій воді та остудіть. Зваріть яйця, а зі шпротів злийте олію. Цибулю очистіть та наріжте кубиками. Далі обсмажте її протягом 5 хв на маленькому вогні, постійно помішуючи.
Очищену моркву натріть на тертці. Додайте її до цибулі й обсмажте на середньому вогні до 5 хв. Потім зменшіть вогонь до мінімального, і протушкуйте 3 хв та остудіть після цього.
Очистіть варену картоплю та натріть її на великій терці. Для викладання шарів використайте кільце для формування салату, його внутрішню частину можна застелити харчовою плівкою.
Спершу викладіть у форму натерту картоплю та утрамбуйте її ложкою. Посоліть і поперчіть та змастіть майонезом. Тепер викладіть розім'яті виделкою шпроти. Мариновані огірки натріть на великій тертці. При необхідності відіжміть зайвий сік та викладіть наступним шаром і утрамбуйте.
Тепер викладіть шар цибулі з морквою. Трохи поперчіть та посоліть і змажте майонезом. Натріть на дрібній терці яйця і викладіть їх поверх овочів. Далі накрийте салат харчовою плівкою та відправте в холодильник на 2 години. Перед подачею зніміть кільце і прикрасьте страву нарізаною зеленню.
Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії
Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював
Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації