Шеф-кухар, кулінарний експерт та переможець одного з перших сезонів шоу "МайстерШеф" Євген Клопотенко якось ділився шикарним рецептом курочки у хрумкій паніровці.

Але зараз наближається Різдво, Новий Рік... тож і готувати потрібно відповідні страви. На цей раз Євген навчив українців, як готувати різдвяну паляницю. Йому дуже захотілося, щоб для нашої нації на Різдво щось зі столу було сповнене сенсу та енергії.

Євген Клопотенко, фото: Instagram
Євген Клопотенко, фото: Instagram

Паляниця - тому що з тіста, а тісто говорить виключно про тепло та кохання. Щоб її приготувати, потрібно в 500 г борошна додати трохи солі, 10 г розпушувача, 200 г сухофруктів з компоту (у стані пюре), а також 250 мл кефіру, горіхи і два яйця, які попередньо слід збити з трьома столовими ложками.

"Потім вимісити тісто, розкотити його в прямокутник і згорнути спочатку вздовж, а потім упоперек. Перекласти у форму і пекти 40-45 хвилин про 180 градусів. Коли охолоне - присипати цукровою пудрою", - пише Євген Клопотенко. у публікації.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Євген Клопотенко, фото: Instagram
Євген Клопотенко, фото: Instagram

Він додав, що різдвяна паляниця ідеально підійде для українців, які святкуватимуть за кордоном. Нею можна пригостити іноземних друзів і цим просунути нашу культуру, за допомогою їжі.

Нагадаємо, затьмарить олів'є на новорічному столі: рецепт смачного салату, який стане зіркою на свята

Як повідомляв "Знай.uа", простий рецепт новорічного салату "Мурашник": ідеальне поєднання - ніжний і хрумкий

Знай.ua писав, зваріть нарешті каву вранці правильно: секрети, які зроблять смак напою вибуховим