Смачні десерти на Новий рік відіграють таку ж важливу роль, як закуски та головні страви. Є безліч варіантів, але зазвичай перед святами з усією цією метушнею не залишається часу на щось грандіозне, тому тут на допомогу прийде улюблене багатьма "Бите скло".

Такий різнобарвний та дуже цікавий торт можна приготувати до новорічної вечері, зробити порційно або у вигляді торта. Найголовніше – його не потрібно випікати.

Торт "Бите скло", скріншот з відео
Торт "Бите скло", скріншот з відео

Інгредієнти:

  • 600 р. сметани
  • 10 г. желатину + 50 мл.
  • 2 види фруктового желе
  • 1 банан
  • 155 р. печива
  • 10 г ванільного цукру
  • 3 ст.л. сахара

Процес приготування:

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Попередньо заливаємо желе фруктове і даємо йому повністю застигнути. Желатин заливаємо водою (кімнатної температури) та відставляємо набухати. Фруктове желе нарізаємо кубиками.

До сметани додаємо вінільний цукор, цукор і желатин (після набухання розтоплюємо до рідкого стану в мікрохвильовці, робіть імпульсно і не перегрійте). Добре перемішуємо.

До сметанного крему додаємо банан нарізаний, фруктове желе. Печиво подрібнюємо на шматочки різного розміру та додаємо до сметани. Добре перемішуємо та переливаємо у форму. Розрівнюємо та відправляємо в холодильник до застигання.

Раніше ми писали про те, як приготувати гарячі бутерброди з картоплею: ​​несподіваний рецепт ситного сніданку

Як повідомляв Знай.ua, "Смарагдові" кульки із зеленню та часничком - пікантна закуска на Новий рік: 20 хвилин і можна подавати на стіл

Також портал Знай.ua писав, оригінальні шоколадні тістечка "Шишки" на Новий рік: гості верещатимуть від захоплення і проситимуть рецепт