На новорічному столі стоїть безліч салатів, що заправляються майонезом. Звичайно, такий варіант є дуже калорійним, але без цього нікуди. Олів'є, Оселедець під шубою, Мімоза та інші - в них присутній даний продукт. Але у господинь є можливість приготувати домашній майонез.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТакий майонез буде набагато кориснішим за той, що продають у супермаркетах. Ви знатимете, з чого і в яких умовах він зроблений. Тим більше, в цей рецепт не входять яйця, а на готування піде 30 секунд.
Інгредієнти:
- 100 мл соєвого молока або рослинного молока за вашими уподобаннями;
- 230 мл соняшникової олії;
- сіль
- чорний перець;
- петрушка, кінза чи будь-яка ароматна зелень;
- пів чайної ложки гірчиці;
- половина чайної ложки соєвого соусу;
- половина чайної ложки лимонного соку;
- 2 зубчики часнику (або до смаку)
Приготування:
Спочатку висипте всі інгредієнти в миску, потім міксером все безперервно збивайте протягом 30 секунд. Таким чином, зазвичай виходить густа суміш. Якщо у вас вона рідка, додайте трохи олії і знову перемішайте, доки не отримаєте кремоподібну текстуру.
Такий соус може зберігатися від 4 до 5 днів у холодильнику у герметичному контейнері.
Раніше ми писали про те, як перетворити новорічну "Шубу" на справжній шедевр: додайте лише ці кілька інгредієнтів
Як повідомляв Знай.ua, шикарний рецепт курочки до новорічного столу від зірки "МастерШеф" Клопотенко: просто візьміть кукурудзу
Також портал Знай.ua писав, що "Смарагдові" кульки із зеленню та часничком - пікантна закуска на Новий рік: 20 хвилин і можна подавати на стіл