Молочні продукти входять до щоденного раціону багатьох українців, зокрема сир. Однак зараз на полицях магазинів можна зустріти багато неякісних варіантів і навіть підробок. Щоб бути впевненим, що ви їсте, краще приготувати сир самостійно.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСир адигейський в домашніх умовах можна зробити всього за якихось 10 хвилин, зате у вас в холодильнику мінімум пару днів буде свіжа і смачна молочка. З інгредієнтів все найпростіше, так що надягайте фартушок і приступайте до приготування.
Інгредієнти:
- Молоко – 1 л
- Сіль - 1 ч.л.
- Цукор - 0,5 ч.л.
- Оцет (9%) – 2 ст.
Приготування:
Наливаємо в каструлю з товстим дном молоко не менше 3,2% жирності та підігріваємо до 95 градусів, головне не доводити до кипіння. В окремій мисці змішуємо 4 столові ложки води і 2 столові ложки оцту.
Вимикайте молоко і тонким цівкою вливаємо оцет з водою повільно, в цей момент помішуючи молоко. Сироватка миттєво відокремлюється і молоко згортається.
Тепер цю масу пересипаємо в друшляк і чекаємо, доки стіче вся рідина. Тепер сир можна перекласти у форму та утрамбувати. Можна використовувати марлю, загорнувши сир і надати будь-яку форму.
Тепер сіль перемішуємо із цукром і посипаємо зверху сир. Чекаємо, коли цукор та сіль розчиняться. Залишаємо на 10-15 хвилин і забираємо в холодильник на кілька годин, краще на ніч.
Раніше ми писали, корисні бананові роли без цукру - простий рецепт, який під силу кожному: ласуни оцінять