Взимку наш організм дуже потребує вітамінів і мікроелементів, але в цей період також дуже популярна різна консервація. Щоб поєднати це, можна приготувати смачний джем із цитрусових та інших фруктів, який принесе масу користі в такий вразливий для загального здоров'я час.

Цей рецепт практично нічим не відрізняється від заготовок на зиму, хоча джем готується ще швидше. Нам знадобляться свіжі сезонні фрукти, які зараз продаються на кожному розі. Такі ласощі робляться на основі желейного цукру.

Цитрусовий джем, фото fermilon
Цитрусовий джем, фото fermilon

Складові:

  • 3 грейпфрута
  • 4 мандарина
  • 1 лимон
  • 1 яблуко
  • 1 груша
  • 500 гр желейного цукру

Процес приготування:

Популярні новини зараз
Метро, автобуси та трамваї: як працюватиме громадський транспорт під час блекауту Опалювальний сезон: коли стартує у різних містах України Радіти чи плакати: як зміняться пенсії у 2026 році ПФУ скоротив фінансування пенсій: що чекає на стареньких
Показати ще
  1. Очистіть грейпфрути, мандарини та лимон. М'якоть дрібно поріжте. Помийте, почистіть і натріть на тертці яблука та груші.
  2. Зважте нарізані та натерті фрукти. 1250 г м'якоті змішайте з 500 г желейного цукру.
  3. Поставте масу на вогонь і постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Залишіть на 3 хвилини і розлийте джем по заздалегідь приготовленим баночкам. Форми накрийте кришками і дайте джему охолонути. Зберігати варто в прохолодному місці - у шафі на балконі, погребі чи холодильнику.

Раніше ми писали про те, як приготувати зимовий суп із холодця та буряків: невигадливий рецепт з того, що залишилося після свят

Як повідомляв Знай.ua, ідеальне картопляне пюре без грудочок за пару хвилин: чим замінити молоко - перевірені заправки

Також портал Знай.ua писав, що корисніші для здоров'я та допомагають схуднути: у чому різниця між зеленими та жовтими бананами