Американський шоколадний десерт Брауні з вологою текстурою тіста та хрусткою скоринкою приготувати легко та надзвичайно смачно.

Це смачна, ніжна й соковита випічка, особливістю Брауні є те, що шоколадні тістечка повинні залишатися злегка вологими всередині. Цей десерт можна подавати з кавою або молоком, а також він прикрасить будь-який святковий стіл. Тістечко було створено спеціально так, аби поміщатись у ланч-бокс. Рецептом поділились в телеграм-каналі "Смачно та й годі".

Брауні. Фото: Youtube
Брауні. Фото: Youtube

Інгредієнти

Темний шоколад 180-200 г (дві плитки)

Вершкове масло 150-180 г

Популярні новини зараз
"Не будь слабаком...": батько найняв повію для 13-річного сина, хлопчик знайшов вихід Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще

Яйця 3 шт.

Борошно 100 г

Цукор 200 г

Сіль 1/4 ч.л.

Розпушувач - 1 ч.л.

Спосіб приготування

Розтопіть на водяній бані шоколад з вершковим маслом, весь час помішуючи. Потім залиште суміш трохи охолонути.

Тісто для брауні. Фото: Youtube
Тісто для брауні. Фото: Youtube

Тим часом яйця збийте з сіллю та цукром. Додайте до яєчної суміші шоколадну масу, коли вона остигне. Просійте в цю суміш борошно, поступово і ретельно помішуючи. Тісто має вийти не густим, вільно стікати з лопатки.

Форму для випікання застеліть пергаментом, а духовку попередньо розігрійте до 180 градусів.

Випікайте брауні протягом 30 хвилин. Дуже важливо не перетримати його в духовці, інакше вийде занадто сухим. Зверху повинна бути скоринка, а всередині тісто має бути трохи вологим.

Брауні. Фото: Youtube
Брауні. Фото: Youtube

Нагадаємо, ми писали, як врятувати картоплю в мундирі від потемніння: секретний інгредієнт зробить все за вас.

Як повідомляв "Знай.ua" як нарізати цибулю без сліз: три способи, завдяки яким ви не будете плакати.

Також "Знай.ua" інформував, як зготувати соковиту картопляну запіканку з курячим філе - елементарний рецепт: можна навіть під час дієти