Квасоля – досить цікавий і дуже корисний продукт у раціоні харчування, який за кількістю вітамінів перевершує інші овочі. І, що важливо - це джерело рослинного білка.

Але є головний мінус у приготуванні квасолі - йде багато часу. Тому кулінари і діляться трьома секретами, як швидко зробити її м'якою.

Квасоля, скріншот з відео
Квасоля, скріншот з відео

Перший секрет – важливо її правильно підготувати. Наприклад, для їжі підійде лише та квасоля, яка зберігалася не більше року. Та, яка у вас довше, буде сухою та твердою, навіть незважаючи на тривалу обробку. Дуже важливо перебрати її (ретельно), видалити зморщені та потемнілі боби, потім промити їх під проточною водою та замочити.

Це можна зробити або на ніч (можна навіть на добу) – залити квасолю холодною водою 1 до 5, накрити кришкою та поставити в холодильник; або на вогні – у такій же пропорції – дати бобам закипіти, поварити 3 хвилини і вимкнути, залишивши набухати на годину.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Варена квасоля, фото: "Гастроном"
Варена квасоля, фото: "Гастроном"

Другий секрет – використовувати правильний посуд – каструлю з товстими стінками та дном. Це дозволить варити квасолю на мінімальному вогні і не допускати сильного кипіння, що шкодить бобам і не дозволяє проваритися всередині. Води має бути стільки, щоб вона повністю покривала квасолю.

І останній, третій секрет – перепад температур. Це якщо немає часу на замочування квасолі. У каструлю потрібно висипати боби, залити їх водою та поставити на вогонь. Потім довести до кипіння, зняти каструлю з вогню і злити окріп. Потім знову залити холодною водою, поставити на вогонь і провести ту саму процедуру кілька разів поспіль, що дозволити зробити квасолю м'якою дуже швидко.

Нагадаємо, як приготувати ідеальні пельмені: швидкий рецепт тіста, яке не буде розвалюватися та липнути

Як повідомляв "Знай.uа", чому котлети виходять жорсткі та сухі: проста порада, завдяки якій страва вийде пишною та смачною

Знай.uа писав, печиво з двох інгредієнтів без яєць, борошна та молока: швидкий рецепт випічки