Спогади дитинства складаються з маленьких шматочків – улюблених місць, подій та, звичайно ж, їжі. У кожного з нас є ті страви, які ніби переносять у безтурботний час. Для багатьох це вафельні трубочки зі згущеним молоком.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦе класика, яку люблять усі, але готують по-різному. І так як більшості не хочеться витрачати багато часу на всі ці процеси, а в деяких немає навіть вафельниці, пропонуємо саме цей рецепт. Для нього знадобиться сковорода.
Складові:
- молоко – 100 мл;
- борошно – 200 г;
- вершкове масло – 100 г;
- яйця – 3 шт.;
- цукор – 150 г;
- ванільний цукор – 1 ч.л.;
- сіль
Для начинки:
- варене згущене молоко - 1 банка;
- вершкове масло – 50 г;
- подрібнені горіхи.
Приготування:
Просійте борошно, потім в миску вбийте яйця, додайте цукор і збийте міксером. Вершкове масло розтопіть і введіть в яєчну масу разом з молоком. Дрібку солі і ванільний цукор також покладете в масу. В останню чергу кладемо муку.
Тепер переходимо до випікання вафель. Найкраще брати сковороду з товстим дном. Нічим змащувати не треба. Порція на одну вафлю приблизно 2 столові ложки тіста. Розподіліть по сковороді і випікайте. Товстими їх не робіть, бо не будуть хрусткими. Смажте до рум'яного кольору із двох сторін. Гарячу вафлю поверніть у трубочку.
Для начинки згущене молоко збийте разом з маслом. Наповніть трубочки і опустіть краї у подрібнені горіхи.
Раніше ми писали про те, навіщо додавати до борщу яблука: секрет, який зробить улюблену страву неперевершеною
Також портал Знай.ua писав, що грошей точно витратите менше: простий рецепт смачних рогаликів зі згущеним молоком до чаю