Коли ідеї для страв себе вичерпали, і хочеться швиденько чогось традиційного і смачного, скористайтесь нашим рецептом смачної піци з пательні, приготувати яку можуть навіть діти, під пильним оком дорослих.

Коли нові страви пробувати набридло, і хочеться традиційних смаків, можна приготувати піци, яка потішить швидким приготуванням коржа та його смаком. А інгредієнти можна використати на свій смак.

Піца у пательні. Фото: Youtube
Піца у пательні. Фото: Youtube

Що для піци знадобиться:

  • 1 яйце;
  • 200 мл кефіру
  • 2 ч.л. цукру
  • 1 ч.л. солі
  • 350 г борошна
  • 1/3 ч.л. соди
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 2 ст.л. олії

Для начинки треба взяти томатний соус або кетчуп, суміш сухих або свіжих італійських трав, ковбаса або курочка, маслини або грибочки, кукурудза, сир, зелень на розсуд.

Популярні новини зараз
Для українців вигадали нові платіжки: тарифи не підніматимуть, але платити доведеться більше Українці отримають від ПФУ нові виплати, і це не пенсія: кому прийдуть додаткові гроші Кабачки в сметані будуть кращими за гриби: цей рецепт стане вашим улюбленим на літо Світло буде цілий день: в "Укренерго" порадували українців
Показати ще

Піца у пательні. Фото: Youtube
Піца у пательні. Фото: Youtube

Приготування:

Спершу слід змішати все на коржі. В кефір вбити яйце, додати сіль, цукор та перемішати. ДО розчину додати борошно, соду та розпушувач.

Тепер гарно вимісити тісто. Після чого можна додати олію, та вимістити тісто, щоб воно було досить рідке і трохи продовжувало липнути до рук, але не задуже. За потреби можна додати ложку чи півтори борошна. Тісто має бути м'яке і зовсім злегка липнути до рук, не забивайте його, бо буде не пухке.

Піца у пательні. Фото: Youtube
Піца у пательні. Фото: Youtube

Тісто слід відставити, щоб інгредієнти гарно провзаємодіяли, впродовж 30 хв. Після відстоювання готове воно буде м'яким і еластичним.

Тепер можна розділити тісто на частини, залежно, який діаметр пательні та яку завтовшки ви будете випікати піцу.

Борошном присипаємо поверхню, розкачуємо тісто в коло. Викладаємо його на пательню і на вогні, трохи більше мінімального під кришкою печемо корж 5 хв. Перевертаємо, корж має бути рум'яним, і на підрум'янену частину викладаємо начинку, накриваємо кришкою і готуємо ще 10 хв.

Нагадаємо, ми писали, що немає грошей на м'ясо - не біда: рецепт котлет з картоплі, які перевершать класичні.

Як повідомляв "Знай.ua" що в жодному разі не можна додавати до борщу: топ найгірших інгредієнтів.

Також "Знай.ua" інформував, вийдуть тонкими й не будуть рватися: простий рецепт ідеальних млинців.