Традиційно з буряків готують борщ та вінегрет, але тут фантазія господинь вичерпується. Просто запечений коренеплід також може швидко набриднути. Найнезвичайніший і корисний варіант, який до того ж підходить для правильного харчування – це бурякові котлети з рисом та квасолею.

Такі котлети також відмінно підійдуть для тих, хто дотримується посту і сидить на дієті, тому що в рецепті все найкорисніше, але поживне.

Бурякові котлети, фото 1000.menu
Бурякові котлети, фото 1000.menu

Інгредієнти:

  • 2 середні буряки;
  • 300 гр червоної квасолі (відвареної або консервованої);
  • 150 г бурого рису (басматі);
  • 1 год. л. перець;
  • 100 гр ядер волоських горіхів;
  • сіль, перець, прянощі та спеції – за смаком;
  • рослинна олія.

Приготування:

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Буряк потрібно відварити звичайним способом або запекти у духовці. Готовий коренеплід потрібно почистити та натерти на дрібній тертці. Очищені горіхи потрібно подрібнити на крихту, змішати з буряком. Квасолю подрібнити у блендері, щоб вийшло густе пюре.

Змішуємо разом квасоляне пюре, відварений рис, тертий буряк та спеції. Вимішуємо до однорідного стану, якщо суміш вийшла рідкою, можна додати борошно. Формуємо котлети та обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією або запікаємо в духовці.

Раніше ми писали про те, як легко приготувати "цукрове" сало: ніжне настільки, що тане в роті

Як повідомляв Знай.ua, Рошен чи БКК? Краще приготувати самому: рецепт Київського торта, який сподобається всім українцям

Також портал Знай.ua писав, що гречка - не тільки гарнір: як зробити найсмачніші котлети з улюбленої каші та здивувати всіх домашніх.