Рецепт приготування шпротів із дрібної риби надав телеграм-портал Домашня консервація: варення та заготівлі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯк відомо, шпроти - це різновид копченої риби, для яких використовується невелика тушка від семи до дванадцяти сантиметрів.
У Радянському Союзі виробництво цих консервів стало масовим і займалися цим переважно країни Прибалтики. Виявляється, банку шпрот можна закатати в домашніх умовах, що зробить їх смачнішою. Дотримуйтесь простих рекомендацій.
- Рибу потрібно очистити від луски, видалити нутрощі, голову, плавники і хвости, ретельно промити. На дно кастрюлі (або cкороваpки) потрібно викласти шар цибулі, нарізаної кільцями, на неї посолені тушки. Вкласти таким чином три-чотири шари, але при цьому заповнити ємність більш ніж на 2/3 об’єму.
- Додати духмяний перець, лавровий лист, залити пастильним маслом, цукром і сухим білим вином або водою.
- На 1 кілограм риби потрібно 200 г цибулі, 100 - олії, 50-9-процентного оцету і 150 г сухого вина або води, спеції і сіль за смаком.
- Тушкувати на слабкому вогні під щільно закритою кришкою протягом тьох - п'яти годин (у скороварці 1-1,5 години).
Нагадаємо, щоб не розвалилися та вийшли смачними: як приготувати ідеальні рибні котлети.
Раніше ми повідомляли, чим можна замінити м'ясо: найкращі продукти, що містять багато корисного білка.
Також не зайвими будуть плюшки, на які точно прилетить Карлсон балуватися: рецепт смачної та простої випічки з дитинства.