Рецепт приготування шпротів із дрібної риби надав телеграм-портал Домашня консервація: варення та заготівлі.

Як відомо, шпроти - це різновид копченої риби, для яких використовується невелика тушка від семи до дванадцяти сантиметрів.

Шпроти, скріншот: Youtube
Шпроти, скріншот: Youtube

У Радянському Союзі виробництво цих консервів стало масовим і займалися цим переважно країни Прибалтики. Виявляється, банку шпрот можна закатати в домашніх умовах, що зробить їх смачнішою. Дотримуйтесь простих рекомендацій.

  1. Рибу потрібно очистити від луски, видалити нутрощі, голову, плавники і хвости, ретельно промити. На дно кастрюлі (або cкороваpки) потрібно викласти шар цибулі, нарізаної кільцями, на неї посолені тушки. Вкласти таким чином три-чотири шари, але при цьому заповнити ємність більш ніж на 2/3 об’єму.
  2. Додати духмяний перець, лавровий лист, залити пастильним маслом, цукром і сухим білим вином або водою.
  3. На 1 кілограм риби потрібно 200 г цибулі, 100 - олії, 50-9-процентного оцету і 150 г сухого вина або води, спеції і сіль за смаком.
  4. Тушкувати на слабкому вогні під щільно закритою кришкою протягом тьох - п'яти годин (у скороварці 1-1,5 години).

Популярні новини зараз
Гороскоп на сьогодні, 18 квітня: п'ятниця змінить плани – фінансові втрати та несподіваний шанс Що буде із землею та квартирами громадян за новим законом: критики та юристи хапаються за голову Замість пенсії – ще п’ять років роботи: українських жінок позбавляють заслуженого відпочинку Мобілізація чоловіків предпенсійного віку: що роблять ТЦК з чоловіками 50+
Показати ще

Нагадаємо, щоб не розвалилися та вийшли смачними: як приготувати ідеальні рибні котлети.

Раніше ми повідомляли, чим можна замінити м'ясо: найкращі продукти, що містять багато корисного білка.

Також не зайвими будуть плюшки, на які точно прилетить Карлсон балуватися: рецепт смачної та простої випічки з дитинства.