Мало кому на сніданок хочеться витрачати зайвий час, особливо перед початком робочого дня, тому віддають перевагу легким стравам - різним кашам, тостам і, звичайно ж, омлету. Це універсальна їжа, що насичує організм, а почуття ситості залишається надовго.

Якщо вам набрид звичний омлет на сковороді, можна ще сильніше скоротити його час приготування за допомогою мікрохвильової печі. Виходить повноцінний та смачний сніданок у чашці, який оцінять усі – і діти, і дорослі.

Сніданок, фото aif
Сніданок, фото aif

Інгредієнти:

  • яйця
  • молоко чи сметана
  • улюблені спеції та сіль
  • овочі, зелень

Как приготувати:

Популярні новини зараз
Ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав
Показати ще

Обираємо широку чашку і змащуємо її олією за допомогою силіконового пензлика. Далі розбиваємо в чашку яйця, додаємо столову ложку молока та сметани.

Добре збиваємо всі інгредієнти вилкою або за допомогою віночка, далі йдуть спеції та сіль за смаком. За бажання додаємо дрібно нарізані овочі, бекон або зелень. Перемішуємо.

Випікаємо омлет 2-3 хвилини, залежно від потужності вашої мікрохвильової печі. Щоб омлет вдався пухким, за хвилину запікання слід дістати, перемішати і поставити допекти. Зверху можна посипати тертим сиром.

Омлет у чашці, фото telegra.ph
Омлет у чашці, фото telegra.ph

Раніше ми писали про те, як приготувати смачний картопляний пиріг за пару хвилин: рецепт випрошуватимуть усі знайомі

Як повідомляв Знай.ua, шоколодно-буряковий торт для тих, хто любить експерименти: гастрономічна дивина вразить усіх

Також портал Знай.ua писав, що духовку навіть вмикати не доведеться: торт з печива та йогурту за 15 хвилин - швидкий рецепт