Одним із найпопулярніших тортів є медовик, але на випікання тих самих коржів у духовці йде дуже багато часу. На щастя для господинь, вже давно є спрощений рецепт.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПеревага рецепту в тому, що коржі на торт випікаються на сковороді, що дуже економить час. І такий смаколик однозначно вийде навіть у недосвідчених кулінарів.
Інгредієнти для тіста:
- борошно – 400 г;
- мед – 60 г;
- вершкове масло - 100 г;
- яйця – 3 шт.;
- сметана - 2 ст.л.;
- цукор – 150 г;
- сода – 0.5 ч.л.
Для крему:
- сметана – 600 г;
- цукор – 100 г;
- ванільний цукор – 10 г.
Приготування:
Вершкове масло для тіста нарізати кубиками, змішати з медом і цукром. На паровій бані нагріти суміш, поки масло і цукор повністю на розтануть. Кип'ятити суміш не потрібно.
Забрати з вогню і додати в суміш соду. Залишити на 5 хвилин - на суміші має з'явитися піна. Ввести в суміш яйця по одному і розмішати віночком. Потім додати в тісто сметану і знову розмішати.
Наприкінці додати борошно і замісити ложкою м'яке однорідне тісто. Поставити миску з тістом в холодильник на пару годин або на ніч.
Для крему сметану збити віночком із цукром та ваніллю. Якщо крем вийшов дуже рідким, то в нього можна додати трохи загусника для сметани.
Тісто розкотити в ковбаску та розділити на 6-8 однакових частин. Кожну частину тіста розкачати в тонке коло, яке підходить за розміром для сковороди. Кожен корж викласти на гарячу сковороду та пекти по 2-3 хвилини з кожного боку.
Готові коржі обрізати до однакового розміру – для цього можна обрізати їх за контуром тарілки. Обрізки від коржів обсмажити на сковороді 3-4 хвилини та остудити. Подрібнити обрізки в крихту ножем чи блендером. Усі коржі для медовика змастити сметанним кремом, а потім посипати торт зверху та збоку крихтою.
Нагадаємо, як приготувати смачний картопляний пиріг за пару хвилин.
Раніше ми писали про те, що готуємо смачний курячий паштет лише за 2 хвилини