Одним із найпопулярніших тортів є медовик, але на випікання тих самих коржів у духовці йде дуже багато часу. На щастя для господинь, вже давно є спрощений рецепт.

Перевага рецепту в тому, що коржі на торт випікаються на сковороді, що дуже економить час. І такий смаколик однозначно вийде навіть у недосвідчених кулінарів.

Медовик, фото cookingmum
Медовик, фото cookingmum

Інгредієнти для тіста:

  • борошно – 400 г;
  • мед – 60 г;
  • вершкове масло - 100 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • сметана - 2 ст.л.;
  • цукор – 150 г;
  • сода – 0.5 ч.л.

Для крему:

Популярні новини зараз
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Показати ще
  • сметана – 600 г;
  • цукор – 100 г;
  • ванільний цукор – 10 г.

Приготування:

Вершкове масло для тіста нарізати кубиками, змішати з медом і цукром. На паровій бані нагріти суміш, поки масло і цукор повністю на розтануть. Кип'ятити суміш не потрібно.

Забрати з вогню і додати в суміш соду. Залишити на 5 хвилин - на суміші має з'явитися піна. Ввести в суміш яйця по одному і розмішати віночком. Потім додати в тісто сметану і знову розмішати.

Наприкінці додати борошно і замісити ложкою м'яке однорідне тісто. Поставити миску з тістом в холодильник на пару годин або на ніч.

Процес приготування медовика, кадр з відео
Процес приготування медовика, кадр з відео

Для крему сметану збити віночком із цукром та ваніллю. Якщо крем вийшов дуже рідким, то в нього можна додати трохи загусника для сметани.

Тісто розкотити в ковбаску та розділити на 6-8 однакових частин. Кожну частину тіста розкачати в тонке коло, яке підходить за розміром для сковороди. Кожен корж викласти на гарячу сковороду та пекти по 2-3 хвилини з кожного боку.

Готові коржі обрізати до однакового розміру – для цього можна обрізати їх за контуром тарілки. Обрізки від коржів обсмажити на сковороді 3-4 хвилини та остудити. Подрібнити обрізки в крихту ножем чи блендером. Усі коржі для медовика змастити сметанним кремом, а потім посипати торт зверху та збоку крихтою.

Нагадаємо, як приготувати смачний картопляний пиріг за пару хвилин.

Раніше ми писали про те, що готуємо смачний курячий паштет лише за 2 хвилини