Яйця можна готувати не лише класичними способами, на сковорідці чи у каструлі, але й, наприклад, у мікрохвильовій печі.

У мікрохвильовці можна приготувати зокрема пашот, омлет, можна навіть зварити за класичною рецептурою круто або некруто. Проте, слід дотримуватися певних правил приготування, щоб такі яйця вам вдалися.

Як приготувати яйця у мікрохвильовій печі

Передусім, що яйця варять у мікрохвильовці лише у скляному та керамічному посуді. Дуже важливо не відчиняти дверцята до того моменту, як прилад вимкнеться та пролунає звуковий сигнал. Варити потрібно виключно у воді, в жодному разі не на суху.

Яйця, скріншот: Youtube
Яйця, скріншот: Youtube

Як зварити яйця круто у мікрохвильовці

Вам знадобиться відповідний за обсягом контейнер або інша посудина. Налийте в неї окропу і додайте 0,5 ч. л. солі. Вода повинна повністю покрити яйця.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Після цього місткість потрібно накрити кришкою для мікрохвильової печі. Далі прилад включають на потужність 600 Вт, а таймер запускають на 5 хвилин у випадку, якщо потрібно зварити яйця круто, і на 3 хвилини, якщо некруто.

Як зварити яйця без шкаралупи у мікрохвильовці

Таким чином можна приготувати сніданок лише за 2 хвилини, що досить зручно і дозволяє зекономити час. Для цього потрібно у миску чи чашку налити склянку окропу, далі потрібно розбити яйце так, щоб не розбити жовток. Після цього мікрохвильову піч включають на 2 хвилини, а потужність встановлюють в межах 850 Вт.

варені яйця
варені яйця

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі