У багатьох мам зранку виникає в голові питання – що ж приготувати на сніданок, щоб діти були ситі та задоволені. Здається, нових ідей не залишилося, оскільки всі стандартні страви вже перепробували, а дивувати треба.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля таких випадків чудово підійде манна каша, але незвичайна, а запечена. Завдяки такому способу приготування набридлий сніданок заграє новими смаковими фарбами, а робиться вона дуже просто і що найголовніше - дуже корисна для організму.
Інгредієнти:
- молоко або вершки 300 г
- манна крупа 60 гр
- цукор 30 г
- олія вершкове 10 г
- волоські горіхи 15 г
- варення або мед 50 г
- листкове або прісне тісто здобне 50 г
- яйця – 1 шт.
Як приготувати:
Ядра горіхів залийте гарячою водою, дайте постояти. Очистіть від шкірки, подрібніть товкачем і додайте трохи води. Вершки або молоко налийте в посуд і поставте в духовку. Як тільки утвориться пінка, її зніміть вилкою, продовжуйте топити, зніміть другу пінку.
У молоко або вершки, що залишилося, всипте манну крупу, зваріть в'язку кашу, додайте горіхи, масло, цукор і перемішайте.
На краї страви, змащеної олією, укладіть бордюр із листкового або прісного тіста, у середину – шар каші, на неї – шар пінок, і знову шар каші. Поверхню каші посипте цукром, а тісто змастіть яйцем. Кашу запікайте в духовці, полийте підігрітим варенням або медом.
Нагадаємо, як приготувати смачний торт, який не нашкодить фігурі.
Як повідомляв Знай.ua, простий рецепт медовика на сковороді: для лінивих і тих, хто хоче заощадити час