Багато хто міг забути смак дитинства, який легко нагадати, за допомогою приготування тертого пирога.

Цей найсмачніший і простий десерт нам готували на олії чи маргарині, проте іноді це можна зробити і на смальці. Таким рецептом і поділився Євген Клопотенко на своєму YouTube-каналі.

Євген Клопотенко, скріншот: Youtube
Євген Клопотенко, скріншот: Youtube

Для приготування тертого пирога за рецептом зірки "МастерШеф" нам знадобляться наступні інгредієнти - 450 г борошна, 200 г смальцю, 1-2 столові ложки цукру, 10 гр. ванільного цукру і стільки ж розпушувача. А ще два яйця, щіпка солі... і, звичайно, для начинки - 600 грам абрикосового варення.

У миску потрібно насипати 450 г борошна, додати туди 200 г смальцю і два яйця. Потім туди ж – столову ложку цукру та ванільний цукор. Далі потрібно добре вимісити тісто і поділити на три частини.

Популярні новини зараз
Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Одну з них загорніть у харчову плівку та помістіть у холодильник. А дві частини, що залишилися, з'єднайте в одну, що буде основною для нашого пирога. Вона повинна постояти у холодильнику 20 хвилин, перш ніж розгортатися на пергаментному папері.

Залишається тільки викласти тісто на лист і зверху покласти варення. Дістати частину тіста з холодильника і натерти ним пиріг, після чого відправити в духовку на 30 хвилин при 180 градусах.

Нагадаємо, вишневий пиріг стане вашою візитною карткою-шедевром : покроковий рецепт

Як повідомляв "Знай.uа", ніжний вершковий десерт з нотками рому: дуже швидкий рецепт - 10 хвилин і ласощі готові до подачі

Знай.uа писав, ви не знали про таємний інгредієнт у драниках - додайте його і не пошкодуєте: рецепт від відомого кулінара