Масляна - це дуже "смачне" свято, адже цілий тиждень, з 20 по 26 фервалю потрібно буде готувати різні млинці.

Вони вважаються головною стравою та символом свята, саме тому ми вирішили написати для вас, як зробити млинці на Масляну 2023 року.

Як зробити млинці на Масляну 2023: рецепти

Млинці на вершках

Інгредієнти:
Яйця
Вершки
Борошно
Цукор, сіль, ванілін, кориця, сода, сироп

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Спосіб приготування:

Відокремлюємо білки яєць і збиваємо їх із сіллю, жовтки з цукром, ваніліном, корицею і додаємо трохи соди. Додаємо туди борошно та вершки і починаємо змішувати. У цю масу додаємо збиті вершки. Далі смажимо все на сковорідці, без олії, адже наша маса буде досить жирною. Подавати млинці на Масляну потрібно з кленовим сиропом.

Млинці у пляшці на Масляну

Інгредієнти:
Молоко
Рослинна олія
яйця
цукор
сіль
борошно

Спосіб приготування:

Для цього нам потрібна чиста пляшка 1.5 літрів. Туди засипаємо борошно цукор, сіль, заливаємо яйця, олію, молоко і закручуємо кришкою. Далі її потрібно дуже сильно потрясти, щоби все добре змішалося. Тепер ви просто: розігріваємо сковороду, додаємо трохи рослинної олії і виливаємо майбутні млинці прямо з пляшки. Це дуже зручно, якщо врахувати, що на Масляну млинців готувати доведеться чимало.

Сирні млинці на Масляну

Інгредієнти:
Молоко
Яйця
Борошно
Сир
Цукор, олія, кріп

Спосіб приготування:

Потрібно трохи нагріти молоко і змішати його з цукром, сіллю та яйцями. Після цього додаємо просіяне борошно з розпушувачем. Сир треба натерти саме на дрібній тертці і додати в нашу масу. Зелень дрібно рубаємо і засипаємо туди разом із рослинним маслом. Добре все це перемішуємо. Випікати на змащеній|змазати| маслом|мастилом| і розпеченій сковороді з двох сторін. Готовий млинець змастити вершковим маслом. І ваші млинці із сиром на Масляну готові.

Дивіться: Млинці на Масляну [Рецепти Bon Appetit]

Тепер ви знаєте, як готувати млинці на Масляну на будь-який смак. З такими рецептами ваш стіл точно не буде пустим протягом тижня свята.

Нагадаємо, що тепер до чаю тільки це, полюбить уся родина: рецепт морквяного пирога, який попросять подруги і навіть свекруха.