Дуже часто млинці рвуться під час приготування. Кулінари розповіли, чому це трапляється, а також дали пораду, як уникнути подібного кулінарного промаху, щоб у результаті страва вийшла ідеальною.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНічого страшного, якщо у вас не виходить перший млинець, але варто дотримуватися простих правил, щоб усі наступні були ідеальними.
Чому млинці рвуться при перевертанні:
1. Надто мало яєць. При приготуванні будь-якої страви дуже важливо чітко дотримуватися рецепту. Варто розуміти, що яйця грають у тісті далеко не останню роль. Вони з'єднують між собою решту інгредієнтів і не дають млинцям рватися і прилипати до сковороди під час випічки. Тому для страви слід додати ще 1 або 2 яйця, а також трохи борошна, все добре перемішати й лише потім починати випікати.
2. Недостатньо борошна. Якщо тісто занадто рідке, тоді сам корж виходить тонким, а перевернути його без втрати якості, неможливо. Оскільки під час випікання волога випаровується, важливо додавати достатньо борошна в тісто і добре перемішати до однорідності.
3. Надто мало жиру. Якщо млинці рвуться, слід додати трохи олії й проблему буде вирішено.
4. Забагато цукру та спецій. Відповідно намагайтеся класти в тісто якнайменше цих інгредієнтів. Найкращим рішенням буде після випікання змастити млинці джемом, згущеним молоком, варенням або посипати цукром.
Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат
Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму
Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі