Гречка - це не тільки універсальний гарнір, але ще й корисний. Все завдяки багатому вмісту амінокислот, вітамінів та мінеральних речовин. Але мінус крупи в тому, що вона може швидко набриднути, навіть якщо використовувати її для супу та інших страв.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЄ чудовий спосіб урізноманітнити смак гречки – додати цікаві спеції, і в результаті гарнір заграє по-новому. Про ці маленькі хитрощі давно знають шеф-кухарі та сміливці, які не бояться експериментів у кулінарії.
Для звичної порції вистачить всього декілька грамів спеції. Для початку спробуйте в процесі приготування додати разом із сіллю гострий перець чилі, а наступного разу - куркуму, сушений часник або цибулю. Все це урізноманітнює смак гарніру.
Також з гречкою чудово поєднується кмин. Він має пекучий, гіркувато-пряний смак, трохи схожий на аніс, і легкий кроповий запах. Використовувати краще насіння, попередньо обсмажене в маслі, але спеція в порошку теж підійде.
А ось ароматний імбир змінить смак гречаної крупи до невпізнання, але рекомендується обирати саме сушений та подрібнений продукт, а не сирий.
Раніше ми писали про те, щоб оладки не вбирали олію зі сковорідки: проста кулінарна хитрість, яка врятує страву
Як повідомляв Знай.ua, найкраща профілактика від застуди: чай з лавровим листком, імбиром і лимоном, який допоможе швидко стати на ноги.
Також портал Знай.ua писав, чому майже всі смажать яйця неправильно: три найпоширеніші помилки, які псують страву